Polles Pannenkoekenboek nieuwe introductie Hartenhof?

polles keuken conceptNadat de afgelopen tijd steeds meer Hartenhof-gerelateerde merchandise in de uitverkoop ging, zoals de action figures die gebaseerd waren op de Hartenhof tv-serie en sinds vorige week de Symbolica-posters die gratis worden weggegeven bij aankoop van een Pardoes-souvenir, lijkt het er op dat we vanaf begin juli toch een vernieuwde kennismaking krijgen met de ooit groots aangekondigde attractie Hartenhof, die er tot nu nog steeds niet kwam. Op 1 juli verschijnt namelijk ‘Polles Pannenkoekenboek’, volledig gebaseerd op de hoofdfiguur Polle van pannenkoekenrestaurant Polles Keuken. Opvallend daarbij is dat in het introductieverhaal volop wordt gesproken over de wereld van Pardoes en Pardijn én alle bewoners van Hartenhof. Op de cover van het kookboek staat het volgende vermeld:“Breng met Polles Pannenkoekenboek de wereld van de Efteling in je eigen keuken! Pannenkoeken bakken leeft in elk gezin. Het is het eerste gerecht dat kinderen zelf leren maken. In Polles pannenkoekenboek komen de meest bekende, maar vooral ook de meest verrassende pannenkoeken aan bod. Open dit boek en je waant je in het avontuurlijke pannenkoeken restaurant van de Efteling: Polles Keuken. Polle, het ijverige koksmaatje van de Koninklijke keuken van het Hartenhof en al zijn medebewoners geven hun mooiste pannenkoekenrecepten prijs. Polle leert je hoe je een pannenkoek moet bakken. Pardoes de tovernar en Prinses Pardijn laten zien hoe je je pannenkoek kunt versieren. Aliciana de oude toverfee tovert de mooiste taarten voor de hele familie. Koning Pardulfus weet alles van toetjes. Misschien heeft hij daarom zo’n dikke buik. Grootmagister Almar brouwt wonderlijke beslagjes voor pannenkoeken zonder gluten, melk en andere ingrediënten waar sommige kinderen helemaal niet blij van worden.”

Het uitbrengen van dit boek versterkt de geruchten dat de Efteling achter de schermen nog steeds bezig zou zijn met de bouw van het Hartenhofpaleis op de Brink, die volgens onbevestigde berichten later dit jaar van start zou kunnen gaan. Er zou dan ruim de tijd zijn om de mega-darkride van zo’n 40 miljoen euro klaar te hebben voor het jubileumjaar 2017, waarin het park 65 jaar bestaat.

Hartenhof was eerder al aangekondigd als jubileumattractie voor het 60-jarig bestaan van de Efteling in 2012, maar ging vanwege problemen in de speciaal voor de attractie ontwikkelde techniek niet door. Eén van de robotarmen die de bezoekers straks door de wereld van Pardoes moeten vervoeren en als prototype ontwikkeld werd, staat nog steeds in een fabriekshal te wachten op groen licht. Er werd ook al een grote maquette van het paleis gemaakt, die lange tijd in de hal van het kantorenpand Raveleijn heeft gestaan. Polles Keuken was destijds de eerste stap naar het Rijk der Fantasie, waarvan Hartenhof de hoofdattractie zou moeten worden.

Het boek verschijnt op 1 juli, zal 96 pagina’s beslaan en kost 12,50 euro.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen