Efteling bedenkt kostuums en decor voor Assepoester-opera van Opera Zuid

eft assepoester klVoor de opera ‘La Cenerentola’ werkt Opera Zuid samen met de Efteling. De kostuums en het decor voor de opera zijn ontworpen door de Efteling. Het verhaal van ‘La Cenerentola’ is gebaseerd op het sprookje Assepoester, in mei gaat de opera in première in Eindhoven. De kans is ook groot dat deze opera in de zomer gepresenteerd wordt als de openluchtvoorstelling ‘Opera op de Parade’. Miranda van Kralingen, de artistiek leider van Opera Zuid noemt de samenwerking met de Efteling ‘een droom’. Zij wilde graag dat deze opera de romantische, sprookjesachtige sfeer van de Efteling en dan vooral het sprookjesbos zou krijgen. Wie goed oplet, ziet in de kostuums voor het koor het typische ‘E’ van de Efteling terugkomen.

Efteling Theater
Opera Zuid en de Efteling hebben nog onderzocht of de opera ook in het Efteling Theater gespeeld zou kunnen worden. Dat bleek door grote verschillen in de agenda’s toch niet mogelijk.

Opera Zuid is een kleine organisatie met een bescheiden budget. In een advies stelde de Raad voor Cultuur onlangs voor om Opera Zuid samen te voegen met de Nationale Reisopera. Volgens Miranda van Kralingen heeft de samenwerking met de Efteling met die ontwikkelingen niets te maken. “Dit is een artistieke keuze.”

Bron: Omroep Brabant

Bol AlgemeenBol Algemeen