Diorama: Een kleine Droomwereld

Een wonderwereld in een wonderwereld. Diorama werd op 25 mei 1971 geopend, toen de kleindochter van ontwerper Anton Pieck de startknop in drukte. De Dioramazaal, verstopt in het achterste gedeelte van het Carrousel Paleis, geeft een kijkje in een tijdloze wereld. Kastelen zitten hoog gelegen op de bergen, koetsten met paarden rijden over wankelende bruggetjes, treintjes rijden door de vrolijke stationnetjes en een auto staat met pech langs de weg. Een droomwereld, gebaseerd op de vele tekeningen van Anton Pieck.

Mensen die houden van details voelen zich als een vis in het water. Afgezien van de vele personages en gebouwtjes, vindt men hier en daar verwijzingen naar andere delen van het park. Zo zijn er Efteling figuren te vinden, (oud) Efteling entertainment en zelfs Anton Pieck. Een paar details kan je hierboven zien, maar er valt nog genoeg te ontdekken.

De filmfragmenten zijn gemaakt op verschillende dagen in de zomer en herfst van 2011. Ik moet er bij zeggen dat niet alles er even goed bij lag. De rijdende treinen waren wat beperkt en er leek hier en daar sprake te zijn van een water te kort. Jammer, maar helaas.

Bron: Snuf94

Bol AlgemeenBol Algemeen