Verkeersinfarct naar Efteling, topdrukte in het park

drukNederlanders blijven een eigenaardig volk. Ze werken hard voor hun centen, maar nemen ook op z’n tijd hun rust d.m.v. vrije dagen. En het liefst allemaal tegelijk! En als ze eindelijk vrij zijn gaan ze allemaal tegelijk naar de Winter Efteling. Gevolg: files rondom de wegen naar de Efteling, zeg maar gerust een verkeersinfarct. Drie(!) uur in de file staan was vandaag geen uitzondering. Eenmaal aangekomen op zoek naar een parkeerplek op het overvolle terrein à € 10,- per auto. Maar dan was het na de ticketcontrole dan eindelijk zo ver….. men is in het park. Attracties met “files” van meer dan 30(!) minuten. Massaal in de wachtrij. Zo rolt Nederland tijdens de kerstvakantie. Vanwege de drukte is het park dan ook een uur langer geopend, dat dan weer wel.Inmiddels klagen bezoekers, die soms uren in de file stonden en het het park dan eindelijk hebben gehaald, wel steen en been over het aantal dichte attracties en de lange wachttijden voor de attracties die wel geopend zijn. De Vliegende Hollander, Joris en Draak en Piraña zijn in ieder geval dicht. De Efteling zegt er alles aan te doen om de Bobbaan en de Python vandaag nog open te krijgen. De Vogelrok is wel geopend. Daar stond de wachtrij ver voorbij Monsieur Cannibale.

Tekst gedeeltelijk overgenomen uit: bd.nl

SpeelgoedSpeelgoed