Tournee musical Klaas Vaak extra feestelijk van start met een kids-award!

Klaas Vaak MusicalDe tournee van de sprookjesmusical Klaas Vaak is zaterdagmiddag officieel van start gegaan in het Chassé Theater van Breda. De tournee gaat de komende maanden langs verschillende theaters en startte dit weekend extra feestelijk door de kids-award die musicalactrice Eline Schmidt (Heks) namens de cast in ontvangst mocht nemen. Eline: “Deze award van Musicalworld laat zien dat het publiek de familievoorstellingen van de Efteling waardeert en daar zijn we heel blij mee! De sprookjesmusical Klaas Vaak is een unieke vorm van theater waarbij kinderen door eenmalige gastrollen onderdeel kunnen zijn van een échte musicalproductie. Daarnaast worden de kinderen in de zaal ook betrokken in het verhaal. Het is dus echt een voorstelling voor én door kinderen. Dat gaan we tijdens deze tournee aan iedereen laten zien. ”

Tournee
De sprookjesmusical Klaas Vaak is tot half maart 2015 te zien in zo’n 50 verschillende theaters in heel Nederland en België, waaronder het DeLaMar Theater in Amsterdam, Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en Stadsschouwburg in Antwerpen. In totaal zijn er 99 voorstellingen. Meer informatie over theaters en tickets op www.efteling.com/klaasvaak.

Musicalworld Kids Award
Sinds 2009 reikt de website Musicalworld awards uit aan professionele Nederlandse en Vlaamse musicalproducties. Zo kunnen theaterbezoekers hun waardering uit spreken naar producenten, acteurs en medewerkers achter de schermen. Voor de Kids awards zijn 2 categorieën: de beste prestatie van een kindercast en de beste musical met kinderen/jongeren als doelgroep. De sprookjesmusical Klaas Vaak heeft de award voor de laatste categorie in de wacht gesleept.

Gastrollen
Jongens en meisjes uit alle hoeken van het land kunnen tijdens de tournee van Klaas vaak voor 1 keer in de spotlights staan. De theaters zoeken namelijk voor iedere voorstelling 7 kinderen die het leuk vinden om te zingen en te dansen. In totaal zullen bijna 700 verschillende kinderen eenmalig meespelen in de tournee in de rol van zandkabouter. Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen het theater bij hen in de buurt benaderen.

Efteling
De sprookjesmusical Klaas Vaak is de 11e productie van Efteling Theaterproducties. Van oktober 2013 t/m maart 2014 stond de voorstelling met succes op de planken van het Efteling Theater. De musical gaat over de bekende zandtovenaar Klaas Vaak die met zijn magisch slaapzand kinderen mooie dromen bezorgd. Maar wanneer het slaapzand niet meer lijkt te werken wordt het tijd dat Klaas Vaak samen met zijn vriend de uil op pad gaat om het raadsel op te lossen. Sinds september 2014 is ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’ te zien in het Efteling Theater.

Bron: vijfzintuigen.nl

 

SpeelgoedSpeelgoed