Pagode Efteling weer voor langere tijd aan de grond

Vanwege technische problemen blijft de Pagode voorlopig aan de grond. Afgelopen zaterdag viel vanwege een storing de apparatuur die de vliegende tempel in balans moeten houden uit. Terwijl bezoekers aan het einde van de middag op 45 meter hoogte genoten van het uitzicht, begon de Pagode gevaarlijk op en neer te schommelen, getuige dit filmpje:

De Pagode is daarna meteen afgesloten voor het publiek en is sindsdien niet meer in bedrijf geweest. Volgens directe medewerkers zijn er enkele nieuwe onderdelen nodig om de veiligheid weer te kunnen garanderen, echter kan dit nog een hele tijd gaan duren. Naar verluid zal de Pagode deze zomer niet meer openen.

In de zomer van 2009 begaf de Pagode het ook al door stabiliteitsproblemen. Het duurde toen een jaar voordat de in 1987 geopende attractie weer gebruikt kon worden. Als gevolg van het gewicht van de nieuwe motor die destijds moest worden ingebouwd, werd de capaciteit per rit met enkele tientallen mensen teruggeschroefd.

Speculaties en geruchten over dat de Pagode voorlopig aan de grond zou blijven vanwege het uitzicht op het bouwterrein van de nieuwe dive-coaster, zijn volledig uit de lucht gegrepen.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed