Eerste Efteling Open, op 6 september

efteling golfparkOp zaterdag 6 september 2014 wordt het eerste Efteling Open gehouden. Golfers van alle niveaus en leeftijden kunnen zich aanmelden voor dit toernooi op de baan van Efteling Golfpark. Het Efteling Open is toegankelijk voor alle golfers van Nederland. De dag wordt afgesloten met ‘een gezellige borrel en een barbecuebuffet in Eftelingstijl’. Golfers worden afhankelijk van hun handicap verdeeld over twee categorieën en spelen een gunshot 18-holes wedstrijd. Efteling Golfpark ligt tussen de natuurgebieden de Loonse en Drunense Duinen en landgoed Huis ter Heide. De baan van architect Donald Steel heeft een lengte van 6.256 meter en loopt langs waterpartijen, bunkers, bossen en parklandschappen. Geen enkele fairway ligt naast een andere.

De Efteling besteedt op het golfpark veel aandacht aan flora en fauna en het riviertje De Moerse Loop dat door het recreatiepark in ere werd hersteld. Inschrijven voor het Efteling Open kan via efteling.com/eftelingopen2014, waar ook meer praktische informatie te vinden is over het programma van het toernooi.

Jeugd Open

Op zondag 14 september 2014 zal voor de derde keer het Efteling Jeugd Open worden gespeeld. Dit toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met Golfclub Efteling.

Jonge golfers tot en met 21 jaar kunnen zich aanmelden voor dit toernooi (strokeplay en stableford).

Bron: Golfweekly.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen