Efteling voor achtbaan niet naar de bank

Dive coasterDe nieuwe achtbaan van de Efteling (met een vrije val van 37 meter) en de uitbreiding van het vakantiepark ‘Bosrijk’ betaalt de Efteling uit de eigen cash flow. Door de investeringen moet het aantal bezoekers in 2020 eenvijfde hoger liggen dan nu, op zo’n 5 miljoen.Dat zegt woordvoerder Koen Sanders in RTL Z. “Zowel de nieuwe achtbaan als de uitbreiding van vakantiepark Bosrijk, zijn investeringen van elk 18 miljoen euro. In totaal gaat het om een investering van 36 miljoen euro. Dat kunnen we allemaal zelf betalen, we hoeven niet naar de bank.”

“Het wordt een spectaculaire achtbaan, met een vrije val van 37,5 meter. Hoe de achtbaan er precies uit gaat zien kan ik nog niet vertellen. Dat gaan we de komende maanden op een leuke manier onthullen”, aldus Sanders.

‘Er kan nog wel een spannende attractie bij’
De nieuwe achtbaan past in de toekomstplannen van het pretpark. “We willen in 2020 doorgroeien naar 5 miljoen gasten. Om dat te bereiken willen we ook mensen verleiden om vaker naar De Efteling te komen. We willen attracties bieden voor alle leeftijden. We zagen dat er nog wel een spannende attractie voor de leeftijdsgroep van 10 tot 15 jaar bij kan,” aldus Sanders. Ook wil de Efteling ervoor zorgen dat mensen die wat verder weg wonen, zo’n twee uur rijden, dus in Vlaanderen, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en het noorden van Nederland, laten komen, dan kunnen ze blijven slapen, vandaar de uitbreiding van het vakantiepark Bosrijjk.

De Efteling heeft volgens Sanders nu zo’n 4,2 miljoen bezoekers per jaar. Tot en met 2020 zou dat met 2,5 procent per jaar moeten toenemen, in totaal 20 procent.

De nieuwe achtbaan moet in 2015 klaar zijn.

Bron: RTLZ.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen