Eerste bouwtekeningen nieuwe Dive Coaster openbaar

Dive coasterOnlangs maakte de Efteling bekend dat in seizoen 2015 een nieuwe attractie het daglicht zal gaan zien, namelijk een zogenaamde Dive Coaster, met een kostenplaatje van 18 miljoen Euro. Vandaag werd de bouwvergunning ingediend bij de gemeente, waarbij meteen duidelijk werd waar de nieuwe attractie gebouwd zal worden: in het duingebied achter De Vliegende Hollander. De langwerpige baan zal volgens deze voorlopige tekening achter het duingebied langs gaan lopen, waarbij het ingangsgebouw en het opstapstation aan het pad langs de Gondoletta komt te staan. De baan zal tevens een bocht maken over het wandelpad heen, zodat bezoekers er onderdoor kunnen lopen.

De rit strekt zich uit tot de oude kanovijver, waar de baan ook een bocht maakt. Echter maakte de Efteling bekend dat deze eerste tekening puur een idee geeft waar de coaster komt, maar nog niet de definitieve baan en grootte laat zien. De definitieve tekeningen zullen naar verwachting snel volgen.

Volgens collegasite Looopings zal het thema van de baan een verlaten steenkolenmijn worden, waarbij de bezoeker naar verwachting via een overdekte mijnschacht de 37,5 meter hoge val zal moeten ondergaan. Wij ontdekten dat één van de steekwoorden die gebruikt werden bij de bouwaanvraag het woord ‘mijngebouw‘ is, dus is met redelijke zekerheid te melden dat het gerucht klopt. De komende periode zal de Efteling in stappen bekend gaan maken wat de bezoeker volgend jaar precies mag gaan verwachten. Naar verwachting zal de bouw rond september van dit jaar beginnen, de coaster wordt in de zomer van 2015 geopend.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed