Werking interactieve beelden Pirana bekend

PirañaAl een hele tijd zijn achter de bouwhekken rond de Pirana nieuwe Inca-beelden waar te nemen, waarvan duidelijk is dat dit interactieve elementen binnen de waterattractie zijn, met de bedoeling om vanaf de kant de bezoekers in de voorbijkomende boten nat te maken. De exacte werking was tot nu toe echter een raadsel, maar ondertussen is duidelijk geworden op welke manier het water geactiveerd kan worden.

De bedoeling is dat bezoekers hun hand in de mond-opening van de aan het wandelpad staande beelden kunnen leggen. Op deze manier worden de Goden als het ware verzocht om water te spuwen richting hen die de woest kolkende rivier proberen te bedwingen. Hierop maakt het altaar een borrelend geluid, wat meteen verklaart waar de speakers aan de voorzijde van het beeld voor dienen. De druk van het water wordt daarna opgevoerd waarna het beeld aan de overzijde het uit de mond sijpelende water over de passerende boten zal spuwen.

Een ingebouwd grapje is dat de drakenkop bovenop het beeld zo af en toe ook de bezoekers aan de kant nat kan spuiten. Naar verluid zijn de beelden ontworpen door Karel Willemen. Ze zijn te vinden aan de laatste bocht tegenover de Bob en aan de achterzijde van de Pirana, langs het pad van Joris en de Draak richting Fata Morgana.

De compleet gerenoveerde Pirana zal op dinsdag 1 april weer worden geopend voor het publiek.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen