Nieuwsflitsen uit de Efteling

eftelingSinds deze week zijn er bij diverse horecapunten in het park nieuwe koffiemokken verkrijgbaar met Efteling-figuren in vier verschillende kleuren. Een mok met thee of koffie is verkrijgbaar voor 4,50 Euro, waarna deze mee naar huis mag worden genomen als souvenir. Er is keuze uit Roodkapje, Fakir, Heraut of kabouter. Meer flitsen na de break!
De voortuin van Villa Volta heeft een kleine metamorfose ondergaan. Met graafmachines werd de oude beplanting verwijderd waarna er een nieuw aangelegde tuin is aangelegd. Tussen de nieuwe aanplant zijn twee niet toegankelijke grindpaadjes gemaakt en is er rondom de tuin een hoge haag aangeplant, die bedoeld is om een betere afscheiding te maken tussen het Ton van de Venplein en de attractie. Hierdoor krijgt het Villa Volta-gebied een intiemere sfeer die beter past bij het verhaal.

Vanaf zaterdag 15 maart is het nieuwe Pinkeltje-boek ‘Pinkeltje in de Efteling’ te koop. Het boek kost 9,99 Euro en is verkrijgbaar bij diverse souvenirwinkels in het park, maar ook te bestellen via de webshop.

Op het speciale Efteling Youtube-kanaal neemt de Efteling ons bij de hand om door de rijke historie van het park te wandelen. Onder de naam ‘De Magische Klok‘ worden de kijkers regelmatig getrakteerd op themafilmpjes waarin een parkgedeelte onder de loep wordt genomen door middel van oud archiefmateriaal en achtergrondinformatie. De eerste aflevering gaat dieper in op de diverse parkingangen door de jaren heen.

De Efteling gaat zich nog meer richten op de Duitse bezoekers. Werd het park onlangs al sponsor van de Duitse voetbalclub Schalke 04, vandaag werd via het Duitse facebook-account bekend dat de Efteling ook hoofdsponsor wordt van de nieuwste serie ‘The Voice Kids’ op de Duitse tv. Op deze manier kunnen ook de kinderen van onze Oosterburen kennis maken met de Efteling.

Voordat het nieuwe seizoen van start gaat (van vroeger uit wordt 1 april nog steeds gezien als startdatum) zijn er nog steeds vele werkzaamheden in en rond het park te bespeuren, die allemaal op de voet te volgen zijn op ons forum. Joris en de Draak is nog tot 27 maart in onderhoud en de laatste voorbereidingen voor de heropening van de Pirana zijn nog in volle gang, waarbij er zelfs al weer water in de baan wordt gepompt en de boten weer zijn gesignaleerd. Sinds afgelopen week wordt er ook grootschalig onderhoud gepleegd aan de draaischijf van de Gondoletta en is de Parkeerplaats flink op de schop genomen om deze klaar te maken voor een betere verkeersverwerking.

Vanaf 1 april zal de parkshow Raveleijn weer opgevoerd gaan worden. Ter voorbereiding hiervan is er een paar weken geleden een nieuwe groep acteurs vanuit Frankrijk gearriveerd die momenteel flink aan het repeteren zijn geslagen om de bezoekers straks weer te kunnen vermaken.

Bron: vijfzintuigen.nl

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen