Massale aangiftes dreigen na seksistische apps Efteling

assepoester draakIn navolging van de “Minder Marokkanen” van Geert Wilders is er gisteren verontwaardigd gereageerd op het nieuws dat de Efteling twee nieuwe apps heeft uitgebracht. Eén speciaal voor jongens (Draak) en één speciaal voor meisjes (Assepoester). Actieleider en alwetend Efteling fan Thijs Kinkhorst is woest: “Puur seksisme van de Efteling! Schande! Het stinkt nog net niet naar discriminatie”. Zijn actie bracht een beweging voort binnen de gevestigde orde van Efteling fans. Zo kreeg Kinkhorst de volledige vrije ruimte op de gerespecteerde website Eftelist om zijn standpunten kenbaar te maken. “Doel is dat we vanwege deze kwestie massaal naar het politiebureau gaan alwaar er kant-en-klare aangifteformulieren voor ons klaarliggen. We gaan aangifte doen. Ook gaan we de politiek inschakelen. Mensen als Alexander Pechtold en Mohammed Rabbae snappen ons tenminste. We zijn door en door gekwetst door deze maffe commerciële verloedering van de Efteling. De Efteling leeft in een anachronistische denkwereld waarin meisjes zich alleen kunnen identificeren met thuiszitten en tutten, en waarin stoere avonturen beleven zuiver voor jongens is. Word eens wakker, Efteling!”

“Moderne meisjes gaan in de Python en Joris, willen als ze groot zijn een baan, en vinden op schatavontuur gaan met Draak hartstikke leuk! Moderne jongens lopen in rokken, tutten zich lekker op en gaan als gothic verkleed naar het spookslot en de Rode Schoentjes. Tof toch? De maatschappij legt al meer dan genoeg ideeën op over rolpatronen. Daar hoeft de Efteling niet nog een nodeloos schepje bovenop te doen”, besluit hij. Kinkhorst wordt inmiddels door honderden Efteling fans gezien als beschermer van het correcte Eftelingse gedachtengoed. Een bloemlezing van de reacties:

– Fuck Gvd wtf stelletje *#$#* het houdt niet op, hou je smoel toch aub Thijs fucking Kinkhorst. Wij hebben dit niet nodig, hoe geweldig moreel superieur je ook denkt te zijn. Vrouwen zitten hier niet op te wachten, mannen niet, ouders niet, en de kinderen al helemaal niet. (arikanari)

– Thijs. Jij hebt geen leven en je snapt niets van apps. Oh, en je bent een misplaatste bemoeial! Ga toch koken mens. (datzouzomaarkunnen)

– @Thijs Kinkhorst: Houd je bek dicht als je niets nuttigs te vertellen hebt. (Broedkip)

– Beste Thijs Kinkhorst, ongetwijfeld heeft Efteling eerst onderzoek gedaan naar de wensen in de markt voor geld te steken in deze apps. Daarna is het aan de kinderen zelf om te kiezen welke app ze willen. Zo zullen meiden die tutten belachelijk vinden en liever die draak een oplawaai geven voor de Draak app kiezen, waar potentiële homofiele jochies waarschijnlijk lekker gaan zitten tutten. De rolverdeling kiezen we uiteindelijk allemaal zelf. (Morfanaion)

– Thijs, ga maar lekker met die Assepoester-app klooien, maar probeer niet, omdat je een kronkel in je hoofd hebt, mijn kinderen te besmetten met je waanideeën…!! (KazVanDam)

– Als je lid bent van de Elfelist ben je natuurlijk alles behalve normaal. (hatari)

– Wat een triest figuur, waar maakt die zich druk om??? Kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud hebben we het over… So fucking what??? Get a fucking life dipshit! (-Roy-)

– Kinkhorst, Jij maakt niet uit hoe de Efteling reclame maakt. Niemand maakt uit hoe de efteling reclame maakt. Dat maken ze zelf uit. En als die campagne niet goed valt is het aan de PR van de Efteling om er wat aan te doen. Arrogant stuk vreten. (L.I. Beraal)

De hartverwarmende reacties zijn zoveel dat we ze niet allemaal kunnen publiceren. Daarom verwijzen we graag naar het originele artikel met bijbehorende reacties.

SpeelgoedSpeelgoed