Bord moet padden redden

Dplatte kikkereze week verschenen er borden langs de Eftelingestraat, om de overstekende padden te redden. Hierbij overlijden ieder jaar meerdere van deze dieren, doordat ze aangereden worden door het voorbijrazende verkeer.  Volgens boswachter Luc Roosen is het bord niet de beste oplossing, om de padden wel een kans te geven zouden er volgens hem vrijwilligers ingezet moeten worden. De ideale oplossing zou een speciale tunneltje en schermen langs de weg zijn, maar hiervoor lijkt geen budget beschikbaar.

Dat de verkeersdeelnemers nog niet opletten zijn was vandaag te merken, er werden vanmiddag al 2 dode padden gevonden. De Efteling heeft de natuur en fauna hoog in het vaandel staan, vandaag reageerde een woordvoerder tegenover Vijf Zintuigen: “De gemeente kijkt welke verdere acties ze ondernemen bij de Eftelingsestraat; in elk geval worden er borden geplaatst met het verzoek aan automobilisten om op te letten en voorzichtig te rijden.


Binnen de Efteling zullen we het ook in de gaten houden en kijken wat we kunnen doen.”
Het paddenprobleem is iets wat landelijk steeds vaker speelt en waar inmiddels een hoop oplossingen voor bedacht zijn, of er rond de Efteling ook extra opties komen is vooralsnog afwachten.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol AlgemeenAanbiedingen bij webshops