Bouwupdates en nieuwe projecten in de Efteling

werk in uitvoeringOnze collega’s van de Vijf Zintuigen hebben het laatste nieuws over verbouwingen en nieuwe projecten in de Efteling. Verschillende bouwprojecten lopen de komende tijd ten einde, zo gaan de Vliegende Hollander en het Witte Paard vanaf aanstaande zaterdag weer open tevens zijn er nieuwe projecten gestart. Zo is men bij de Piraña nog druk bezig met de renovatie en wordt er ook gewerkt langs de Eftelingssestraat. De bocht van achtbaan Joris en de Draak het dichts bij de Python wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd met extra supporting en ondersteuning.

Vorige week werden de sloepen van de Vliegende Hollander nog gespot op de snelweg. Deze week werd er uitgebreid getest met deze sloepen, die een nieuwe verflaag en een onderhoudsbeurt hebben gekregen. Vandaag werden er tevens nog sloepen binnengebracht en werden er testrondes gereden met dummy’s. Verder waren er deze week, in onder andere de smokkelgang, opnames voor het tweede seizoen van “Het Mysterie van…”.

Aanstaande zaterdag gaat ook het Witte Paard weer open. Na een kleine maand hard werken is het zelfbedieningsrestaurant bijna klaar voor gebruik. Een groot deel van de muren is inmiddels geschilderd en vandaag is ook het meubilair weer teruggekeerd. Alle foto’s staan inmiddels op het forum van de Vijf Zintuigen.

Bij de Piraña is een groot deel van de paden inmiddels bedekt met stenen en is het vernieuwde gezicht dat de attractie krijgt steeds beter zichtbaar. Zo steken er op verschillende plekken nog kabels uit de grond en is de nieuwe brug inmiddels klaar, deze is onderdeel van het nieuwe wandelpad langs en rond de attractie.

Vanaf 1 april gaat de Piraña weer open voor het publiek, vanaf deze dag draait ook de Tweede Efteling Symfonie en gaat tevens Raveleijn open, na een stop van 2 maanden. Voor het draaien van de parkshow komt voor een groot deel een nieuwe cast uit het Franse park Puy du Fou.

Vandaag was te zien dat er aan de Eftelingsestraat een hoop bomen zijn gekapt en dat er op de Dubbellaan veel gesnoeid is. Verder worden er verschillende muurtjes in het park geschilderd en is bij een deel van de nieuwe parkeerplaats inmiddels nieuwe belijning geplaatst (foto’s).

Bij de bocht van Joris en Draak ter hoogte van de Python vinden ook voorbereidingen voor werkzaamheden plaats. Vandaag stonden er palen klaar en er zijn er meer aanwezig om geplaatst te worden. Ook waren er bouwketen en bouwmachines gespot. Joris en de Draak is van 10 maart tot en met 21 maart in onderhoud.

Vandaag is ook bekend gemaakt dat de tunnel bij de bushalte aangepakt wordt. Hiervoor is een vergunning aanvraag binnengekomen bij de gemeente Loon op Zand.

De fans kunnen de komende tijd dus voldoende genieten van al het schoons dat de Efteling te bieden heeft en de nieuwe projecten zullen weer goed te volgen zijn op De Vijf Zintuigen.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen