Echte Winter Efteling begint komend weekend

Koning Winter bezoekt de Winter EftelingHet lijkt een beetje op de situatie van vorig jaar. Bijna de hele Winter Efteling is uiterst zacht en nat verlopen. Het enige winterse waren de kunstmatig besneeuwde kerstbomen en een winters sfeertje bij de Steenbok met een soort kerstmarkt.  Hier en daar werden recordhoge temperaturen voor de tijd van het jaar gehaald. Kortom, de Winter Efteling zou eindigen als hoe het was begonnen. Zacht en nat.  Ondanks dat begin januari 2014 er signalen werden vernomen van een weersomslag eind januari. En die omslag komt er nu inderdaad aan. Komend weekend, precies vanaf de laatste week Winter Efteling.Al een week gonsde het rond…. sneeuw en winter. De Telegraaf struikelde over haar eigen woorden want op de voorspelde datum was het zacht en regenachtig. Maar we kunnen nu met zekerheid zeggen dat de winter totaal los gaat. Op de valreep mag de Winter Efteling nu eindelijk Koning Winter ontvangen!

Het gaat wel langzamer dan verwacht. Vandaag, 20 januari 2014, sluipt de vorst langzaam de provincie Groningen binnen met een dagtemperatuur van 0 graden. In Zeeland is het momenteel nog 7 graden. Die tegenstellingen verdwijnen eind deze week. Ook Kaatsheuvel komt in de greep van Koning Winter.  De vraag is, gaat het dan ook streng vriezen? Nee, nog niet. Wel matige vorst en sneeuw. Mogelijk veel sneeuw. We hebben er heel lang op moeten wachten deze keer, maar dan komt er in de laatste week van de Winter Efteling een echte winterse sfeer.

Volg het weer op de voet en bel de Weerprimeurlijn: 0900-1234554.

De langverwachte winterse temperaturen zijn in zicht. Koning WInter strijkt neer in de Winter Efteling.
De langverwachte winterse temperaturen zijn in zicht. Koning Winter strijkt neer in de Winter Efteling.
Bol AlgemeenBol Algemeen