Winter werkweetjes over de Winter Efteling

werk in uitvoeringTerwijl de Winter Efteling in volle gang is hoeven bouwvakkers, stratenmakers, electriciëns en grondwerkers zich niet te vervelen: op een aantal plaatsen in het park wordt flink gegraven en gewerkt om het park voor te bereiden op het komende zomerseizoen. Hier volgt een volledig overzicht van alle werkzaamheden en bijhorende updates.

Een tijdje geleden werd geheel onverwachts een begin gemaakt aan een grootschalige opknapbeurt van de Pirana, waarbij nagenoeg het gehele bouwwerk onder handen wordt genomen. Muren werden gesloopt, bomen gekapt, de houten brug en looppad werden verwijderd en vele andere muren werden ontdaan van hun stuclaag. Nadat dit allemaal gebeurd was baanden bulldozers een pad over en door de baan en werd het wandelpad naast de baan tegenover de Bob geheel verwijderd. Nu de wederopbouw langzaam weer is begonnen wordt duidelijk dat langs de grote laatste bocht wellicht meer aan de hand is dan alleen nieuwe muren. Halverwege het paadje tussen Steenbokplein en Pirana werd een inmiddels in de grond gegraven muurtje gemetseld dat misschien wel de nieuwe ingang gaat vormen van de wachtrij. Ook is bekend dat de houten brug in een nieuwe vorm terug komt, dat het wandelpad wellicht op een andere manier wordt teruggelegd en er komt meer thematisering.

In het kleine bosgebied tussen de Gondolettavijver en het bruggetje richting Ruigrijk, recht tegenover de Pirana, wordt sinds anderhalve week flink gegraven. Het is niet exact bekend wat de plannen zijn, maar waarschijnlijk wordt er een doorsteek gemaakt zodat de Piranavijver en Gondolettavijver aan elkaar verbonden worden waardoor de brug een nuttiger doel krijgt. In desbetreffende hoek staat een transformatorhuisje, diverse leidingen werden afgelopen week al omgelegd of dieper ingegraven.

Het wandelpad naast de fietsenstalling van Bosrijk naar park werd al een jaar ontsierd door sfeerloze bouwhekken die de groene heuvel afschermde voor de bezoekers. Onlangs werd er een begin gemaakt aan het verbeteren van de situatie. De heuvel is helemaal opgeknapt, werd opnieuw aangeplant en aan de onderste rand werd een rij keien aangelegd. Tevens verscheen er vorige week een houten palenschutting waardoor er niet meer geklommen kan worden.

De ingang van Joris & de Draak werd afgelopen week aangepakt. De rechter-ingang is vanaf nu afgesloten, hier is het wachttijdenbord naar toe verhuisd. Hierdoor is vanaf nu alleen de linkerpoort nog toegankelijk. In het midden waar dat bord stond is de test coach weer terug die een hele tijd geleden plotseling was verdwenen. Het bord waarbij kinderen kunnen meten of ze lang genoeg zijn om in de attractie te mogen moet nog een nieuw plekje krijgen.

Momenteel wordt de opslagruimte en het personeelsgedeelte van horecapunt De Steenbok verbouwd. De bedoeling is dat er meer ruimte gecreëerd gaat worden zodat het gebouw achter de schermen beter kan functioneren. De achtermuur was afgelopen weken compleet verdwenen.

Op en rond de draaischijf van de Gondoletta werden de afgelopen dagen vele kantoormedewerkers en aannemers gespot. Het zou zomaar kunnen dat het plan van een overkapping van de ingangspartij na vele jaren alsnog uitgevoerd gaat worden.

In het Sprookjesbos werd gewerkt aan het dak van Herberg d’Ersterling, aan de achterzijde waar de trein passeert werd het voorzien van nieuw riet.

Tot slot werd er buiten de poorten langs de Eftelingsestraat een sleuf gegraven, ook hierbij is niet duidelijk wat de plannen zijn.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed