Efteling nieuwe sponsor van Duitse voetbalclub Schalke 04

schalke 04De Efteling is sinds enige tijd sponsor van Duitse voetbalclub Schalke 04, een Duitse voetbalclub die op de zesde plaats staat in de Bundesliga (de Duitse competitie) en die uit mag komen in de kwartfinales van de Champions League (bij de beste clubs van Europa). Op deze manier hoopt de Efteling meer mensen aan te trekken richting het park, waarbij wordt gestreefd naar 5 miljoen bezoekers per jaar in 2020. In het Ruhrgebied, op nog geen twee uur rijden van de Efteling, wonen ongeveer 11 miljoen mensen. Voor de Efteling is dat een hele interessante markt. Volgens de Efteling is Schalke 04 een groot merk waarbij ze veel mensen tegelijk kunnen bereiken. Door middel van (bord)sponsoring hoopt de Efteling dat de grote groep supporters en kijkers van de wedstijden van de voetbalclub ook een bezoekje komen brengen aan het attractiepark in Kaatsheuvel.

Supporters van Schalke krijgen vanuit het Ticket-Centre bij de voetbalclub scherp geprijsde entreekaarten voor de Efteling aangeboden. In plaats van €34,- kost een entreebewijs dan nog maar €27,50. De kaarten zijn te koop op de site van Schalke.

Andere sponsoring
Naast de sponsoring van de Duitse voetbalclub Schalke 04, mochten ook de afvallende deelnemers van het Duitse televisieprogramma “The Voice Kids” genieten van een meerdaags verblijf in de Efteling inclusief entree. Ook rijden er stadsbussen met Efteling-reclame in Duitsland. “We willen de mensen in Duitsland graag uitleggen wat de Efteling is en daar gaan we volgend jaar natuurlijk mee door”, aldus de Efteling.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen