Winter Efteling: buiten èn binnen schaatsen Kampvuren, duizenden lichtjes en Aquanura in het donker

Koning Winter bezoekt de Winter EftelingVan 18 november 2013 t/m 2 februari 2014 is het Winter Efteling. Elf weken lang hult het park zich in wintersferen met knisperende kampvuren, duizenden lichtjes en bijzondere winterattracties. De schaatsbaan in het IJspaleis wordt dit jaar gekoppeld aan een buitenschaatsbaan. In het feeëriek verlichte Sprookjesbos loopt de ijdele keizer met zijn nieuwe kleren dapper in de kou en bij de kampvuren zingen de Lichtpuntjes hartverwarmende gospel- en soulnummers. Na zonsondergang zien bezoekers bij drie attracties indrukwekkende illusies: gevels komen krakend tot leven, maar niets is wat het lijkt… De winterdag wordt afgesloten met Aquanura, de grootste watershow van Europa, die in het donker betoverend mooi is. In de wintermaanden speelt in het Efteling Theater de Sprookjesmusical Klaas Vaak. De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en tijdens de kerstvakantie tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt Oud & Nieuw gevierd in de Efteling.

Alleen tijdens de Winter Efteling – ook buiten schaatsen
Speciaal tijdens de Winter Efteling zijn er bijzondere winterattracties. Het overdekte IJspaleis krijgt dit jaar een 384 m2 grote buitenschaatsbaan, die gekoppeld is aan de vertrouwde binnenschaatsbaan. Via een doorgang kan van binnen naar buiten geschaatst worden. Naar beneden glijden van een echte sneeuwglijbaan, langlaufen door een oudhollands decor of slenteren langs de sfeervolle Beierse Markt, het kan allemaal. Behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander zijn alle attracties geopend wanneer de weers-omstandigheden het toelaten.
AquanuraDe vier kikkers van de watershow Aquanura veranderen de Vonderplas 12 minuten lang in een muzikaal schouwspel. Ondersteund door herkenbare Efteling-melodieën en zo’n 200 fonteinen komen sprookjes als De Indische waterlelies, maar ook attracties als het Spookslot, Raveleijn en Droomvlucht tot leven. De kleurenpracht van Aquanura is tegen de gitzwarte hemel betoverend mooi.

Oud & Nieuw
Voor het Oud & Nieuw feest in de Efteling zijn er speciale tickets beschikbaar, die vanaf 19.00 uur toegang tot het park geven, ook in combinatie met horeca-arrangementen. De attracties blijven open tot middernacht en vanaf 19.00 uur zijn er op diverse pleinen live optredens. Om middernacht wordt het nieuwe jaar op feestelijke wijze ingeluid met een spetterende vuurwerkshow en een glas bubbels.

Indrukwekkende illusies met 3D video mapping*
Vanaf het schemeruur krijgen drie attracties waar grimmige geesten huizen een andere gedaante. Uit de gevel van het Spookslot ontsnappen een paar inwoners en bij De Vliegende Hollander zien bezoekers nu aan de buitenkant het eeuwig dolende spookschip. Bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten breekt…
* De Winter Efteling Illusies worden gecreëerd met behulp van 3D Video mapping: Er wordt een laag over een gebouw geprojecteerd, waardoor een optische illusie tussen 2D en 3D ontstaat. Een illusie tussen projectie en realiteit, waarbij de gedaante van het gebouw in luttele seconden kan veranderen. Gebouwen kunnen bewegen of zelfs instorten.

Liveshow Raveleijn in de Winter Efteling
De strijd tegen de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn krijgt ‘s avonds een bijzondere glans door de belichting en het gebruik van vuur. De show, waar paarden en echte raven een hoofdrol hebben, wordt 4 tot 5 keer per dag opgevoerd. De voorstelling duurt 20 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.  Sprookjesmusical Klaas VaakDeze winter staat er een gloednieuwe voorstelling van Efteling Theaterproducties op de planken. Klaas Vaak bezorgt met zijn magisch slaapzand kinderen over de hele wereld mooie dromen. Zo ook in het Sprookjesbos. Maar de laatste tijd lijkt het slaapzand niet meer te werken. Heeft Heks er iets mee te maken? En waar komt het zwarte zand vandaan? Bij het vallen van de nacht gaat Klaas Vaak samen met zijn trouwe vriend de uil op pad om het raadsel voor eens en altijd op te lossen. De sprookjesmusical Klaas Vaak is exclusief te zien in het Efteling Theater tot en met 9 maart 2014.

Openingsdagen en tijden Winter Efteling maandag 18 november 2013 t/m zondag 2 februari 2014
doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur Kerstvakantie (21 dec 2013 t/m 5 jan 2014):    11.00-20.00 uur Oudejaarsdag 31 december 2013:  11.00-18.00 en 19.00-01.00   attracties tot 00.00 uur

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed