Nieuwsflitsen

nieuwsflitsDe redactie van de Vijf Zintuigen verzamelde allerlei kleine nieuwsberichten over de Efteling en bundelen deze bij elkaar. Een mooi overzicht van wat er momenteel zo allemaal gebeurd in en om het park. Bij Droomvlucht wordt nog steeds hard gewerkt om voor 13 december de attractie weer op te kunnen leveren. De vorderingen binnen zijn tot op heden onbekend maar in de wachtrij is te zien dat het volledige plafond voorzien is van een groene bladerlaag waarin diverse bollampen hangen.

De voorbereidingen van de WinterEfteling zijn in volle gang. Zo zijn in het park op talloze plekken de winterbeeldjes en kerstversieringen weer verschenen en is de hal van het ijspaleis zo goed als klaar om ingericht te worden. Nieuw daarbij is dat dit jaar de schaatsbaan gedeeltelijk buiten de tent ligt en dat de speelgelegenheden uit KinderWinterWonderLand in het IJspaleis geplaatst gaan worden. Volgens onbevestigde berichten keert KinderWinterWonderland dit jaar niet terug.

Bovenop het huisje van de Holle Bolle Gijs in Marerijk is een splinternieuwe versie van de roepende kabouter  geplaatst. Het uiterlijk is hetzelfde gebleven.

In de siertuin van het Sprookjesbos is onlangs het bruggetje vervangen dat in het midden over de waterloop ligt. De oude brug was in verregaande staat van ontbinding en daardoor niet meer veilig genoeg om er overheen te lopen.

In de winkel Efteldingen staan sinds een paar weken rode winkelmandjes waardoor het voor de winkelende bezoekers nog makkelijker wordt om te shoppen.

De draaischijven van Monsieur Cannibale zijn weer hersteld en draaien weer na maanden defect te zijn geweest. Echter zijn er weer andere langdurige defecten in het park opgetreden; zo beweegt het hoofd van Langnek wederom niet naar behoren na bijna anderhalf jaar stil te hebben gestaan en heeft de Kantelkamer van Fata Morgana al een hele tijd dagelijks kuren.

De ANWB zoekt via Twitter vrijwilligers die binnenkort samen met een minder mobiel iemand de toegankelijkheid en gastvrijheid van de Efteling willen gaan onderzoeken.

De Efteling shop biedt tijdelijk gratis verzending van bestellingen aan. Deze actie loopt t/m 5 december.

TiDa BV vraagt een verhuizing aan van de zender Kaatsheuvel 104.3 FM van het Efteling Hotel naar een flat in Waalwijk waar ook de lokale omroep staat, omdat het Efteling Hotel geen zender meer op het dak wil.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed