Nieuwe informatie bekend gemaakt rondom heropening Droomvlucht

DroomvluchtAanstaande maandag is het zover, dan heropent de attractie Droomvlucht drie weken eerder dan gepland de poorten voor de bezoekers. Na de renovatie die bijna drie maanden duurde blijkt dat niet alleen het hoognodige onderhoud is gepleegd maar zijn er ook enkele nieuwe veranderingen en toevoegingen te ontdekken, zo blijkt uit een artikel dat vandaag in de Telegraaf verscheen. Ontwerpcoördinator Jaap den Bleker vertelt: “De reden om Droomvlucht op te knappen had een technische grondslag, maar in plaats van het toevoegen van alleen een paar ijzeren steunbalken, hebben we dat moment aangegrepen om goed te kijken wat er allemaal nog verbeterd kon worden. Werken aan Droomvlucht is voor ons als het ware de Champions League: het allerhoogste niveau.”

Zo zijn alle figuren in de attractie opnieuw nagekeken en geperfectioneerd door de medewerkers van weleer en hebben alle elfjes nieuwe jurkjes gekregen. De sterrentunnel is in zijn geheel vervangen; door fonkelende sterren boven, onder en naast je is er de illusie gecreëerd dat de bezoeker echt zweeft door het heelal. De afstelling hiervan moet nog gebeuren.

De grootste verrassingen zijn echter te ontdekken in de laatste ruimte, het Zompenwoud. Naast dat er 140.000 nieuwe planten zijn geplaatst, de verlichting is vervangen en het decor werd veranderd is straks bovenin een mompelende en brommende trol te zien die aan een liaan tussen de bomen door slingert.

Buiten dit Telegraaf artikel om kan er ook nog gemeld worden dat het bladerdak van het Zompenwoud naar verluidt zodanig is verbeterd dat het rooster met daarop de waterslang die voor het regeneffect zorgt niet meer zichtbaar is. Verder verschijnen er op het forum al een tijdje foto-updates over de wachtrij die ook flink aangepakt is. Naast een compleet groen bladerdak met vele bollampen zijn er ook grote gethematiseerde deuren gespot met daaromheen pleisterwerk in Droomvluchtsfeer.

Vanaf maandag 25 november zal iedereen het weer met eigen ogen kunnen bekijken, op onze site zullen snel de eerste foto’s en filmpjes verschijnen.

Bron:; vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen