Sprookjesmusical Klaas Vaak gaat op tournee

Klaas Vaak MusicalDe Sprookjesmusical Klaas Vaak gaat in theaterseizoen 2014/2015 op tournee. Het wordt de derde oorspronkelijke Efteling productie die de landelijke theaters gaat bezoeken. Bij het maken van de musical zoals deze nu in het Efteling Theater te zien is, is grotendeels al rekening gehouden met het feit dat de musical op tournee zou gaan. Of er nog aanpassingen gedaan zullen worden is vooralsnog niet bekend. De tour van de musical gaat ruim vijf maanden duren en begint in oktober 2014. Op dit moment is er nog geen speellijst bekend, maar verschillende theaters hebben interesse getoond en ook daadwerkelijk datums in optie staan.

Musical
De Sprookjesmusical Klaas Vaak vertelt het verhaal van Klaas Vaak. Klaas Vaak is bij alle kinderen bekend als de Zandtovenaar die hen de mooiste dromen bezorgt. Op een dag krijgen de bewoners van het Sprookjesbos last van nare, gekke dromen. Zo is het huisje van de heks niet meer van snoep als Hans en Grietje daar aankomen, blijkt de zieke Roodkapje te worden bezocht door Grootmoeder die koekjes komt brengen en stuitert de Bal van Anura niet meer.

Samen met de Zandkabouters probeert Klaas Vaak dit mysterie op te lossen en blijkt er een tweede lelijke heks in het donkere deel van het Sprookjesbos te wonen. De heks, Noxana, wil wraak op Klaas Vaak, omdat hij haar mooiste droom heeft afgepakt.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen