Prinses Laurentien leest voor in de Efteling op 6 oktober Color Dance ter afsluiting samenwerking

Prinses LaurentienAanstaande zondag 6 oktober leest H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor in attractiepark de Efteling. Zij doet dat ter afsluiting van de samenwerking van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. Het voorlezen vindt plaats in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Een van de pijlers van Stichting Lezen & Schrijven is het bevorderen van lezen. De Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Door het (voor)lezen worden sprookjes levend gehouden en ook voor toekomstige generaties bewaard. Daarom werkten beide organisaties vier weken lang samen, met leuke activiteiten voor bezoekers van de Efteling. Ter afsluiting van de samenwerking zal ook kinderboekenschrijver Paul van Loon een optreden verzorgen en kunnen kinderen meedoen aan een Color Dance op de Brink van de Efteling.

Programma zondag 6 oktober:

12.30 uur – Parkshow ‘Het geheim van Draak’|

13.00 uur – H.K.H. Prinses Laurentien leest voor

13.15 uur – Feestelijke lancering van ‘Lezen en schrijven met Dolfje Weerwolfje’

13.30 uur – Parkshow ‘Het geheim van Draak’

14.00 uur – Paul van Loon leest voor

14.30 uur – Parkshow ‘Het geheim van Draak’

15.00 uur – Spectaculaire Color Dance op de Brink

Meer informatie is te vinden op www.efteling.com/BN-ers-lezen-voor.

Speciale parkshow ‘Het geheim van Draak’

Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke parkshow gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak steeds smoesjes verzint als het op lezen of schrijven aankomt.

‘Lezen en Schrijven met Dolfje Weerwolfje’


Paul van Loon presenteert samen met prinses Laurentien het nieuwe project ‘Lezen en Schrijven met Dolfje Weerwolfje’. Dit is een samenwerkingsverband tussen Paul van Loon, Uitgeverij Leopold, Uitgeverij Zwijsen en Stichting Lezen & Schrijven. ‘Lezen en Schrijven met Dolfje Weerwolfje’ is mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van SNS REAAL Fonds.

Color Dance

De Color Dance is de feestelijke afsluiting van de samenwerking tussen de Efteling en Stichting Lezen & Schrijven. Het is een groot feest met muziek, veel kinderen en heel veel kleurpoeder. De kinderen die meedoen ontvangen een T-shirt.

Taal Doe-boekjes

Aan de bezoekers van de Efteling wordt in deze periode een speciaal Taal Doe-boekje uitgedeeld met taalspelletjes, een speurtocht in het Sprookjesbos, maar ook informatie over laaggeletterdheid in Nederland.

Voorlezen, een wereld van verschil

Stichting Lezen & Schrijven wil laten zien dat (voor)lezen een wereld van verschil maakt. Een kind dat minimaal 15 minuten per dag wordt voorgelezen, krijgt een 55 keer grotere woordenschat, wat de schoolprestaties ten goede komt. Regelmatig lezen voorkomt laaggeletterdheid, prikkelt de fantasie en is natuurlijk gewoon leuk.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen