BN’ers lezen voor in de Efteling op zondag 29 september

LucilleAanstaande zondag 29 september lezen Lucille Werner, Carlijn van Ramshorst en Dolores Leeuwin voor in attractiepark de Efteling. Zij doen dat op uitnodiging van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. Het voorlezen gebeurt in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Een van de pijlers van Stichting Lezen & Schrijven is het bevorderen van lezen. De Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Door het (voor)lezen worden sprookjes levend gehouden en ook voor toekomstige generaties bewaard. Daarom werken beide organisaties vier weken lang samen, met leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen.

Programma zondag 29 september:

12.30 uur – Parkshow ‘Het geheim van Draak’

13.00 uur – Lucille Werner (presentatrice Lingo)

13.30 uur – Parkshow ‘Het geheim van Draak’

14.00 uur – Carlijn van Ramshorst (‘Huisje Boompje Beestje’)

14.30 uur – Parkshow ‘Het geheim van Draak’

15.00 uur – Dolores Leeuwin (Klokhuis en Knoop in je Zakdoek)

15.30 uur – Parkshow ‘Het geheim van Draak’

Ook op de zondag 6 oktober, lezen verschillende bekende Nederlanders voor in het Sprookjesbos. Meer informatie is te vinden op  www.efteling.com/BN-ers-lezen-voor

Speciale parkshow ‘Het geheim van Draak’

Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke parkshow gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak steeds smoesjes verzint als het op lezen of schrijven aan komt.

Taal Doe-boekjes

Aan de bezoekers van de Efteling wordt in deze periode een speciaal Taal Doe-boekje uitgedeeld met taalspelletjes, een speurtocht in het Sprookjesbos, maar ook informatie over laaggeletterdheid in Nederland.
Voorlezen, een wereld van verschilStichting Lezen & Schrijven wil laten zien dat (voor)lezen een wereld van verschil maakt. Een kind dat minimaal 15 minuten per dag wordt voorgelezen, krijgt een 55 keer grotere woordenschat, wat de schoolprestaties ten goede komt. Regelmatig lezen voorkomt laaggeletterdheid, prikkelt de fantasie en is natuurlijk gewoon leuk.

Bron: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen