Grote drukte verwacht tijdens komende edities Zeven Pleinen Festijn

zeven pleinen festijnTijdens de komende zaterdagen waarop het Zeven Pleinen Festijn wordt gehouden in de Efteling wordt erg grote drukte verwacht. Traditiegetrouw zijn elk jaar de laatste edities al een groot succes wegens het einde van de vakanties maar met de extra verkoop van zomerabonnementen in combinatie met het prima aanhoudende zomerweer in het vooruitzicht lijkt het er op dat iedereen zich voor kan bereiden op lange wachttijden en een overvol park.

Naar aanleiding van de grote drukte van afgelopen week stuurde het park rond 17.00 uur een waarschuwende mail rond naar alle abonnementhouders met daarin een aantal tips om er voor te zorgen dat alles in goede banen werd geleid. Zo werd gevraagd om vooral met de fiets te komen en automobilisten werd gevraagd zich aan de regels van het aanwezige personeel te houden.

Rond 14.00 uur werden vorige week de extra grasvelden vlakbij de brandweerkazerne al in gebruik genomen omdat alle andere parkeerplaatsen helemaal vol stonden. Volgens onbevestigde berichten waren er rond 18.00 uur zo’n 45.000 mensen in het park, in principe het maximum aantal bezoekers dat binnen mag om de veiligheid nog te kunnen waarborgen.

Aangeraden wordt de komende weken vooral met het openbaar vervoer of de fiets te komen, of er in ieder geval voor te zorgen op tijd in het park te zijn. Rond etenstijd kunnen bij alle horecapunten ook erg lange wachtrijen ontstaan, een tip is om vóór 17.00 uur of na 19.00 uur te eten.

Bron: vijfzintuigen.nl

Volgens de Efteling is dit hét ideale vervoermiddel om de komende weken naar het Zeven Pleinen Festijn te komen.
Volgens de Efteling is dit hét ideale vervoermiddel om de komende weken naar het Zeven Pleinen Festijn te komen.
SpeelgoedSpeelgoed