FNV ziet verbetering werksfeer Efteling

fnv horecaEr was de laatste tijd veel gaande bij de Efteling. Het voornemen om de zondagtoeslag af te schaffen, heeft veel stof doen opwaaien binnen de Efteling. En hoewel deze kwestie nog niet is opgelost, zijn er wel andere zaken waar aandacht aan besteed wordt en al opgelost worden. Waar beweging is, kan ook groei zijn. “Van onze leden, werkzaam bij de Efteling, hoorden wij recentelijk positieve geluiden. De directie heeft aangegeven beter te willen luisteren naar geluiden van de werkvloer en hier waar mogelijk iets aan te doen. De daad is bij het woord gevoegd.”

Er is een groep werknemers, werkzaam op verschillende afdelingen, samengesteld die is gaan inventariseren wat er op de werkvloer leeft en waar werknemers tegenaan lopen. Een belangrijk thema dat hieruit naar voren kwam is communicatie. Werknemers hebben het gevoel dat er niet voldoende of tijdig gecommuniceerd wordt en dat zij niet altijd gehoord worden. Met dit en andere thema’s die uit de inventarisatie zijn gebleken, gaat de directie samen met de medewerkers nu aan de slag om dit concreet te verbeteren en op te lossen.

Milen van Boldrik, sectorbestuurder FNV Horeca: “Wat begon als een negatieve boodschap, het afschaffen van de zondagtoeslag, brengt nu ook veel positiefs. Doordat werknemers naar de vakbond zijn gestapt en samen zijn opgestaan, is er al veel bereikt. Hoewel de veranderingen niet van de ene op de andere dag merkbaar zullen zijn, is dit een gunstige ontwikkeling die we van harte toejuichen.”

Bron: Pretwerk.nl

SpeelgoedSpeelgoed