Zeven Pleinen Festijn: check het weer!

Zowel MeteoConsult als het KNMI waarschuwen vandaag voor zware (onweers)buien. Doordat er weinig wind staat kunnen de buien lang blijven hangen met mogelijk wateroverlast als gevolg. De buien zijn soms zwaar en er is daarbij kans op hagel en zware windstoten. De maxima komen uit tussen de 23 graden aan zee en mogelijk 31 graden in het zuidoosten van het land. De wind is zwak tot matig en veranderlijk, met een oostelijke voorkeursrichting. Ook in de omgeving van de Efteling is de kans op zware buien groot.

UPDATE 10:00u.: Het KNMI waarschuwt voor extreem weer. Een lijn met zware onweersbuien trekt vanuit België het zuiden van ons land binnen. Langs de lijn komen lokaal zware windstoten voor van ongeveer 90 km/u, ook gaan de buien vergezeld van veel regen en plaatselijk hagel. Vanmiddag en vanavond kunnen opnieuw zware onweersbuien ontstaan.

UPDATE 13:15u.: Waarschuwing voor Noord Brabant ingetrokken.

Vannacht trekt een volgende storing met onweersbuien over het land. De wind is zwak en veranderlijk, maar kan bij buien vlagerig worden. De minimumtemperatuur ligt rond de 18 graden.

Zondag overdag stroomt er iets koelere en drogere lucht het land binnen. Van het westen uit klaart het op en het wordt overal droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind is het een stuk koeler en ligt de maximumtemperatuur rond de 23 graden.

Bronnen: KNMI, MeteoConsult & Buienradar

Bol AlgemeenBol Algemeen