Sprookjesmusical Klaas Vaak krijgt grootste kindercast ooit 595 jongens en meisjes spelen mee in nieuwe Efteling musical

Klaas Vaak MusicalDit najaar staat een nieuwe familievoorstelling op de planken van het Efteling Theater: de sprookjesmusical Klaas Vaak. In de voorstelling gaan in totaal maar liefst 595 kinderen uit alle hoeken van het land meespelen. Iedere voorstelling, in totaal 85, zijn steeds 7 ‘nieuwe’ kinderen te zien op het podium. Deze kinderen spelen eenmalig mee in de voorstelling en vertolken de rol van zandkabouter. De Efteling gaat de komende maanden exclusief met haar partners op verschillende manieren in het hele land op zoek naar jongens en meisjes tussen de 6 en 11 jaar die voor 1 keer in de spotlights willen staan. De sprookjesmusical Klaas Vaak is de 11e musical van Efteling Theaterproducties. De familievoorstelling gaat op zaterdag 21 september in première en is te zien tot en met 9 maart 2014. De Efteling gaat voor de hele speelperiode exclusief met haar partners op zoek naar kinderen die mee willen spelen. Er zijn geen openbare audities. Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen de website www.efteling.com/zandkaboutersgezocht in de gaten houden. Hier staat welke partners wanneer op zoek gaan naar musicaltalent en wat de voorwaarden zijn.

Vaste cast
Naast de 7 kinderen die de rol van zandkabouter op zich nemen, spelen per voorstelling ook 6 volwassen en 4 kinderacteurs mee in de musical. De namen van deze vaste castleden worden volgende week officieel bekend gemaakt.

Verhaal
Klaas Vaak bezorgt met zijn magisch slaapzand kinderen over de hele wereld mooie dromen. Zo ook in het Sprookjesbos. Maar de laatste tijd lijkt het slaapzand niet meer te werken. Heeft Heks er iets mee te maken? En waar komt het zwarte zand vandaan? Bij het vallen van de nacht gaat Klaas Vaak samen met zijn trouwe vriend de uil op pad om het raadsel voor eens en altijd op te lossen.

Bron: Efteling

Kantoor en schoolKantoor en school