Gondolettabootje waarschijnlijk vernoemd naar overleden zwaan Keesje

KeesjeDe Efteling denkt er over om één van de Gondoletta-bootjes te gaan vernoemen naar Keesje, de zwarte zwaan die afgelopen week levenloos werd teruggevonden in de buurt van de Tufferbaan. Ondertussen loopt de tijdlijn van Keesje’s eigen Facebook-pagina vol met condoleances en andere berichten.  Dat het overlijden van de zwarte zwaan zoveel losmaakt bij personeel en bezoekers had niemand aan zien komen. Zo’n dertig jaar lang was zij echter wel een graag geziene gast die dagelijks rond de instapschijf van de Gondoletta te vinden was om te kijken of er nog iemand een stukje brood voor haar over had.

Volgens de Efteling was Keesje ook de enige zwaan die tijdens winterperiodes in de Efteling overwinterde, terwijl al haar soortgenoten naar het warme Zuiden trokken om daarna elk voorjaar weer terug te keren. Echter bleef ze liever waar ze was en woonde op het eiland in de Siervijver. Bij strenge vorst werd ze bijgevoerd door personeelsleden en werd er zelfs een wak in het ijs voor haar gehakt.

Op Intranet, de site voor Eftelingmedewerkers, kwamen enorm veel reacties binnen waarbij het idee kwam om een Gondolettabootje te vernoemen naar Keesje. Dit idee wordt waarschijnlijk ook uitgevoerd.

Bron & foto: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol Algemeen