Eftelingpersoneel niet blij met verdwijnen zondagtoeslag

fnv horecaHet tumult onder het Efteling personeel gaat verder. Afgelopen woensdagavond kwamen de medewerkers bijelkaar in het NH Hotel in Waalwijk. De Efteling is voornemens de zondagtoeslag van oudere medewerkers binnenkort af te schaffen. FNV Horeca is het daar niet mee eens en wil dat de maatregel, die er voor zorgt dat 300 medewerkers er per maand flink op achteruit zullen gaan, wordt teruggedraaid. Het personeel vindt dat er sinds de huidige directie aan het roer staat een “kille werksfeer en angstcultuur” is ontstaan binnen de Efteling. (Update na de klik)

Afgelopen woensdag 5 juni organiseerde FNV Horeca een bijeenkomst in het NH Hotel te Waalwijk waar 120 personeelsleden op af kwamen. Zij boden de directie een petitie aan waarin staat dat de maatregel teruggedraaid dient te worden en dat werksfeer zal moeten verbeteren.

Volgens FNV is tien jaar geleden in de CAO afgesproken dat de toeslag komt te vervallen, behálve voor mensen die op dat moment al in dienst waren, maar in de laatste CAO-versie wordt deze toeslag niet eens meer genoemd. De Efteling heeft de afschaffing echter al voorgelegd aan de kantonrechter en die gaf het park vervolgens gelijk. Volgens het park was de oude regeling een overgangsregeling, die is vervallen toen in 2012 een nieuwe CAO van kracht werd. Een aantal werknemers heeft de zondagtoeslag echter vast laten leggen in hun persoonlijke contract, maar nu wil de Efteling één lijn gaan trekken.

Directeur Bart de Boer heeft inmiddels voor de camera van Omroep Brabant gereageerd en kan zich niet vinden in de opmerkingen over de kille werksfeer en angstcultuur die het personeel benoemt. Als de directie niet reageert op de door het personeel aangeboden petitie zullen er akties volgen die in het begin nog publieksvriendelijk zullen zijn. De Efteling heeft echter toegezegd de zaken netjes af te handelen.

Bron: vijfzintuigen.nl

UPDATE: Het “sprookje” gaat verder. Volgens website opdenoudenfilmrol.nl worden de contracten van de meeste medewerkers van het Efteling Theater niet verlengd.

Bol AlgemeenBol Algemeen