Efteling opent single-riders wachtrij bij de Bobbaan

bobbaanVanaf aanstaande maandag opent de Efteling bij de Bobbaan een wachtrij voor mensen die alleen zijn en toch in de attractie willen, de zogenoemde single-riders line. Met deze methode gaat men proberen de capaciteit van de Bob deze zomer op te krikken. Dit zal gaan gebeuren volgens twee methodes:

Single-riders line
Om de capaciteit van de Bobbaan te vergroten, gaat men een single-riders wachtrij openen. Deze wachtrij begint ongeveer veertig meter naar links lopen vanaf de reguliere hoofdingang van de Bob. De single-riders wachtrij komt aan de rechterkant het station van de Bob binnen. Bij de reguliere ingang van de Bobbaan komt een bord te hangen dat verwijst naar de single-riders line.

Pre-seating
Een tweede nieuwe methode om de capaciteit van de Bobbaan te vergroten is het pre-seaten. Een medewerker van de Bobaan gaat dan in overleg met de bezoekers bepalen wie op welke plaats in de Bobs komen te zitten. Alle plaatsen die open blijven zullen dan worden opgevuld met bezoekers uit de single-riders line. Bezoekers uit deze wachtrij hebben dus geen keus waar ze in het karretje mogen gaan zitten. Uiteindelijk worden alle wachtende mensen op de juiste op de grond geschilderde genummerde stip gezet. Zo ontstaat er een goede doorstroom van gasten en de Bobs in bij het in- en uitstappen.

Bron: vijfzintuigen.nl

 

SpeelgoedSpeelgoed