Benten's beste (16): Van Tiroler standbeeld tot eerste hulp bij hitte

Ja mensen. Daar is -ie weer! De woensdag. Zonnetje buiten, redelijk lekkere temperaturen en Benten met de traditionele zaag om de week vakkundig doormidden te zagen met een filmpje uit het rijke verleden van Benten in de Efteling. Vandaag terug naar augustus 2012. Benten werd verrast door een wel heel bijzondere aanvraag van zijn fans. Zij hadden bedacht dat een standbeeld van Benten niet zou misstaan in de Efteling. Hij vroeg de specialisten van kleding en grime of zij een geschikte outfit voor hem wisten. Die hadden ze zeker. Zeg, Benten, hoe staat een Tiroler standbeeld eigenlijk?

Ook was Benten met zijn koelbox te vinden op de Speelweide in de Efteling. Want wat was het warm afgelopen week! Met die hitte wist Benten wel raad. Verkwikkend voetenbadje nodig? Op zoek naar schaduw? Zin in een lekker ijsje? Zonnebrand vergeten? Benten had het allemaal bij zich en bracht de gasten in het park wat verkoeling. Tips had hij ook paraat. Wat dacht je van 20 minuten Gondoletta? Even uitrusten in de schaduw. Na een rondje ben je weer helemaal fit!

Wil je geen enkele video van Benten missen? Abonneer je dan op het Efteling YouTube kanaal: http://www.youtube.com/efteling.

Bol AlgemeenBol Algemeen