Busstation Efteling op de schop

goed bezig busDiverse geruchten gingen al de ronde over een aanpassing van het bussation bij de Efteling. Nu er een omgevingsvergunning is aangevraagd, kunnen de geruchten worden bekrachtigd. Het busstation wat nu binnen de hekken van de Efteling ligt, zal na de realisatie altijd bereikbaar zijn. Hoe de situatie er precies uit gaan zien qua indeling is nog niet bekend.

Het is de bedoeling dat bussen te allen tijde het nieuwe bussation kunnen bereiken, ook buiten de openingstijden van de Efteling. Na onderzoek blijkt dat de huidige halte enerzijds vaak aangedaan wordt zonder dat er passagiers wachten en anderszijds passagiers gebruik willen maken van de halte terwijl deze door de Efteling is afgesloten. Zowel de gemeente Loon op Zand als Veolia wilden van deze situatie af.

Kiss and Ride
In de nieuwe situatie is ook nagedacht over de ophaal- en wegbrengplek van bezoekers voor het park die nu nog grenst aan het busstation. Een zogenaamde ‘Kiss and Ride’ strook wordt ingericht, waarbij er een duidelijke plaats is om mensen om te halen en af te zetten bij het park.

Bron: vijfzintuigen.nl

Bol AlgemeenBol AlgemeenAanbiedingen bij webshops