Benten's beste (14): Benten neemt een kijkje bij de uitreiking van de Efteling Anton Pieck Prijs 2013

Woensdag!!! Tijd weer voor een vast ritueel… Benten die de week doormidden zaagt met een terugblik op de beste Efteling filmpjes tot nu toe gemaakt. Alhoewel…. terugblik?? Deze keer niet! Denemarken won afgelopen zaterdag het Eurovisie Songfestival. Prachtig natuurlijk, maar de belangrijkste prijs werd vorige week woensdag 15 mei al uitgereikt. Toen werd bekend dat leerlingen van het 5e leerjaar van de Mater Deischool uit het Belgische Wemmel de Efteling Anton Pieck Prijs hebben gewonnen met hun sprookjeslied Koek en Bak. Benten mocht de spannende prijsuitreiking van de Efteling Anton Pieck Prijs 2013 in het Efteling Theater natuurlijk niet missen!

Het is voor het eerst dat een Vlaamse klas deze schrijfwedstrijd voor basisscholen in Nederland en Vlaanderen wint. Met hun sprookjeslied sleepten zij de hoofdprijs in de wacht. De tweede prijs was voor Groep 1/2 van basisschool ’t Holthuus uit Huissen met het lied De tuinman en de fakir en de derde prijs voor Groep 6 van basisschool de Vorsenpoel uit Boxtel met het lied Sprookjesdroom.

Uit meer dan 100 inzendingen werden 10 schoolklassen genomineerd voor de Efteling Anton Pieck Prijs 2013. Benieuwd naar de inzendingen van alle genomineerden? Ga dan naar http://www.efteling.com/antonpieckprijs.

Kom naar de Efteling en laat je verwonderen! Koop je tickets met korting op http://www.efteling.com/tickets.

Abonneer je gratis op het Efteling YouTube kanaal en bekijk als eerste nieuwe video’s van de Efteling! http://www.youtube.com/efteling.

Bol AlgemeenBol Algemeen