RTL Telekids trakteert kijkers op sprookjesboom – week

rtl telekidsVan maandag 8 tot en met zondag 14 april is RTL Telekids extra sprookjesachtig. De kinderzender trakteert de kijkers op nieuwe avonturen van de sprookjesfiguren in de serie ‘Sprookjesboom’ en op twee specials: ‘Sprookjesboom de Film’ beleeft zijn tv-première op zaterdag 13 april en ‘Sprookjesboom de Musical’ op zondag 14 april. Ook is er een kleurplaatprijsvraag op www.telekids.nl te vinden, waarmee kinderen kans maken op mooie prijzen. ‘Sprookjesboom de Film’, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar, is de eerste lange motion capture animatiefilm van Nederlandse bodem, met stemmen van Armin van Buuren, Ali B. en Frank Focketyn. Begin 2012 bezochten bijna 215.000 mensen de film van 73 minuten. De film had al binnen twee weken de status van Gouden Film behaald en is nu voor het eerst op tv te zien, en wel bij RTL Telekids. In de film komen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje per ongeluk terecht in het onbekende Winterland. De Sprookjesbosbewoners willen heel graag terug naar huis, maar dan moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Heks probeert daar een stokje voor te steken. Ook ontmoeten de Sprookjesvrienden de Winterlandbewoners ijskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbosbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?

In ‘Sprookjesboom de Musical’ ontdekken de Sprookjesbosbewoners een echt mens in het Sprookjesbos: een houthakker. Ze zijn in rep en roer. Roodkapje vindt hem eigenlijk wel aardig, Draak weet niet wat hij ermee aan moet, Klein Duimpje wil net zo gi-ga-gantisch groot worden en Assepoester is behoorlijk gecharmeerd van zo’n grote stoere man in het Sprookjesbos. Als de houthakker door een gemeen plannetje van Wolf en Heks de Sprookjesboom wil omhakken is de chaos compleet.

‘Sprookjesboom’ wordt geproduceerd door Efteling Media. Van de serie zijn al vier reeksen van in totaal 182 afleveringen geproduceerd. De serie is sinds 2011 te zien bij RTL Telekids. Vanaf maandag 8 april zijn er nieuwe afleveringen te bekijken bij de kinderzender.

Uitzending bij RTL Telekids bij RTL 8:
‘Sprookjesboom de Film’: zaterdag 13 april 08.30 uur.
‘Sprookjesboom de Musical’: zondag 14 april 08.00 uur.
‘Sprookjesboom’, nieuwe afleveringen: maandag tot en met vrijdag: 07.20, 15.40 en 15.45 uur, zaterdag en zondag 07.55 uur.

Bron: RTL Telekids

Bol AlgemeenBol Algemeen