Olympisch kampioenen Pieter van den Hoogenband en Anky van Grunsven aanwezig bij repetitie nieuwe Efteling parkshow Raveleijn

raveleijn logoDe laatste maanden hebben de Efteling en Puy du Fou hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe parkshow Raveleijn. In deze liveshow staan spectaculaire stunts met paarden, raven, water en vuur centraal. Twee specialisten op het gebied van water en paarden, de Olympisch kampioenen Pieter van den Hoogenband en Anky van Grunsven, waren vanochtend aanwezig in de Efteling. Zij woonden één van de laatste repetities van de nieuwe parkshow Raveleijn bij om de stunts met water en paarden in de show te beoordelen.  Anky van Grunsven: “Wat een spektakel! Ik ben onder de indruk van de wijze waarop deze paarden zijn getraind. Mijn paard zou direct op hol slaan met deze stunts met water, vuur en geluid.” Ook Pieter van den Hoogenband vond de show top. “Zelfs ik weet niet precies hoe de stunts in het water werken, maar dat maakt het juist zo magisch.”

Bart de Boer, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling, reageert enthousiast op het zien van de bijzondere preview van Raveleijn: “De nieuwe parkshow wordt spectaculair, met spannende stunts en grootse gevechten! De mening van deze Olympische kanjers nemen we mee om de scènes de komende dagen verder te finetunen.”

In 2011 lanceerde de Efteling op multimediale wijze het verhaal over de magische stad Raveleijn. Op basis van dit inmiddels bekende verhaal van de Efteling en Paul van Loon is vanaf dinsdag 30 april een nieuw live spektakel te zien vol stunts met vuur, water en andere speciale effecten. De nieuwe parkshow Raveleijn is ontwikkeld in samenwerking met het Franse themapark Puy du Fou, een topspeler op het gebied van parkshows in Europa. Er zijn dagelijks meerdere voorstellingen waarin te zien is of het de vijf dappere ruiters lukt om hun talenten te bundelen en zo het kwaad te overwinnen.

Raveleijn-04
250413Raveleijn-03
250413Raveleijn-02
Bron & foto’s: Efteling

Bol AlgemeenBol Algemeen