Life4You TV-kok Sandra Ysbrandy luidt aspergeseizoen op sprookjesachtige wijze in

Sandra YsbrandyIn het Efteling Sprookjesbos is vrijdagmiddag voor de twaalfde keer het nationale aspergeseizoen voor geopend verklaard. Onder het toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is Sandra Ysbrandy door Dubbel A  benoemd tot aspergeambassadeur van 2013. Waar de fakir normaal gesproken tulpen uit de grond fluit in de tuin van de sultan, toverde de fakir, op aangeven van Ysbrandy en Roodkapje, nu op sprookjesachtige wijze de eerste asperges uit de grond. De opening werd afgesloten met een live cooking show waarbij chef-koks verrassende aspergegerechten serveerden.

Asperges sprookjesachtig lekker
Traditiegetrouw wordt op elke tweede donderdag van april het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van een aspergeambassadeur, aan wie de oorkonde en het eerste kistje asperges wordt overhandigd. Dit jaar vond de opening plaats in de Efteling in Kaatsheuvel, een feeërieke en aspergerijke omgeving. Tijdens de live cooking show verrasten chef-koks de aanwezigen met sprookjesachtig lekkere aspergegerechten en een heerlijk glaasje wijn.

De heer Pieter Smits, voorzitter van Dubbel A, vertelt: “Door de globalisering worden versproducten als de asperge bijna het jaar rond geïmporteerd. Daarbij staat niet alleen de versheid ter discussie, maar ook hoe verantwoord dat is ten opzichte van het milieu. Voor ons nog eens een extra reden om de promotie van de Nederlandse asperge voort te zetten. Met de opening van het nationale aspergeseizoen willen wij  consumenten laten weten dat de Nederlandse asperge vanaf nu tot eind juni weer volop verkrijgbaar is.”

Seizoensproduct asperge geliefd door Sandra Ysbrandy
Sandra Ysbrandy, sinds augustus 2012 de vaste kok van Carlo & Irene bij Life4You, werd vanmiddag benoemd tot nieuwe aspergeambassadeur en volgt daarmee Albert Verlinde op. Ysbrandy ontving het eerste kistje asperges en de oorkonde uit handen van Pieter Smits , voorzitter van Dubbel A. Dat asperges Ysbrandy kunnen bekoren blijkt wel uit het feit dat gezonde gerechten en seizoensverse producten de boventoon voeren in haar kookboek. Ysbrandy vertelt enthousiast: “Ik vind het belangrijk dat mensen gezond eten en verse producten in hun gerechten verwerken. Niet alleen tijdens een gezellig tafelmoment met het gezin, maar ook doordeweeks is het belangrijk om gezond te eten. Ik vind het dan ook een eer dat ik als aspergeambassadeur de asperge onder de aandacht mag brengen. Een groente waarvan ik vind dat iedereen moet weten dat deze harstikke gezond is en helemaal niet moeilijk om te bereiden.”

Efteling investeert in kwalitatief hoogwaardige horeca
Bart de Boer, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, over de opening van het aspergeseizoen in de Efteling: “De opening van het aspergeseizoen in de Efteling is niet alleen een sprookjesachtige, maar ook een logische keuze. Naast de prachtige attracties wordt de Efteling, mede door onze investeringen de laatste jaren in de horecamogelijkheden, geassocieerd met kwalitatief hoogwaardige horeca. Een seizoensproduct als de asperge past prima bij onze kernpunten duurzaam, gezond en beleving.”

Tilburg

SpeelgoedSpeelgoed