Definitief bedrag Vijf Zintuigen Benefietdag bekend op jubileum Villa Pardoes

villa pardoesAfgelopen donderdag vierde Villa Pardoes haar 12,5 jarig jubileum en kon De Vijf Zintuigen trots het definitieve bedrag bekend maken dat vorig jaar werd binnengehaald op de Benefietdag. De Vijf Zintuigen organiseerde 14 oktober 2012 een uitgebreid feest ter ere van het eigen 12,5 jarig bestaan in het door Anton Pieck ontworpen complex van de Voorste Venne. Aan het eind van het programma, tijdens de theatershow, werd een cheque gepresenteerd van 9160 euro. Het was nog even spannend, maar donderdag kwam het allerlaatste bedrag binnen: de opbrengsten van het speciale Vijfzintuigenbroodje. Dankzij alle bezoekers van de Benefietdag blijft de teller nu steken op een fraaie 9460 euro, maar liefst 300 euro meer dan het bedrag op de cheque.

Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte samen met het hele gezin een weekje onbezorgd vakantie. Deze fantastische organisatie werd die dag in het zonnetje gezet door onder andere Eftelingburen Bart de Boer en Olaf Vugts. Zij kwamen onaangekondigd met een entourage van sprookjesfiguren een hele serie cadeautjes brengen voor de kinderen in de villa.

Tevens werd De Poef feestelijk toegevoegd aan Villa Pardoes. Deze ruimte staat los van de villa en wordt door architect Anoul Bouwman aangeduid als “een hol, waarin kinderen lekker kunnen spelen. Ik zat op het strand en ik dacht: ‘hoe kijkt een mol hier nu tegenaan?’ Dat werd dus het hol. Het is de onderkant van het strand, waar je de patronen van het zand ziet en de voetstappen die de mensen maken.” Lachend: “Ik moest natuurlijk verschillende soorten voetstappen hebben, dus mijn dochter was de klos. Maar beton is best zwaar. Ze kon zelf geen kracht zetten. Ik moest helpen, pakte haar op en heb haar als het ware op het natte beton gestempeld.”

De poef is een multifunctionele ruimte, die gebruikt kan worden als theater, bioscoop en disco, maar ook voor ontvangst van gasten zonder dat die het vakantieleven van de kinderen in de villa verstoren. Wij danken alle bezoekers en sponsors van de Benefietdag nogmaals hartelijk en wensen Villa Pardoes nog vele jaren toe waarin ze dit fantastische werk kunnen vervullen!

Een fotoreportage is hier te vinden van 12,5 jaar Villa Pardoes.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed