Benten helpt mee met de kroning van de Pagode

Donderdagavond is met behulp van een 400 tons hijskraan de Pagode in de Efteling met een 3300 kg zware goudkleurige kroon gekroond. Benten was er bij en hielp een handje mee. Kijk mee hoe er tot diep in de nacht wordt gewerkt om de Pagode te voorzien van een koninklijk tintje.  Met een doorsnede van ruim 10 meter en een hoogte van 4,5 meter is de kroon de grootste van Nederland en misschien zelfs van de wereld. Er zijn 8 grote blauwe ‘robijnen’ verwerkt, en om de achtpuntige kroon ook in het donker fraai te verlichten wordt gebruik gemaakt van 150 kg elektra en 36 LED lampen.


De Efteling staat met deze gigantische kroon stil bij de troonswisseling die eind deze maand plaatsvindt. De gouden kroon zal in ieder geval tot enkele weken na de troonswisseling boven de Efteling te zien zijn, de attractie blijft in die periode gewoon geopend voor gasten.

Kom naar de Efteling en laat je verwonderen! Koop je tickets met korting op http://www.efteling.com/tickets.

Abonneer je gratis op het Efteling YouTube kanaal en bekijk als eerste nieuwe video’s van de Efteling! http://www.youtube.com/efteling. Efteling YouTube is mieters!

Bol AlgemeenBol Algemeen