Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken viert eerste verjaardag

pannenkoekenOp Nationale Pannenkoekendag kijkt de Efteling terug op een succesvol eerste jaar voor Polles Keuken. Het pannenkoekenrestaurant vol beleving opende een jaar geleden haar deuren en bewees een goed voorbeeld van inspirerende horeca te zijn. De bijzondere bouwstijl, de enorme kookstoof met speciale, muzikale kwaliteiten en de uitgebreide menukaart met meer dan 20 verschillende soorten pannenkoeken wekken vanaf dag één de nieuwsgierigheid van de bezoekers.

De pannenkoekencarrousel in Polles Keuken heeft al flink wat uren gemaakt, zo zijn er sinds de opening in maart 2012 al ruim 200.000 pannenkoeken gebakken. Het dagrecord staat op 1.524 stuks, waarvan de Hartenpannenkoek favoriet is. Nog meer indrukwekkende aantallen: in een jaar tijd werden bijna 122.000 champignons, ruim 3.000 kilo kaas, maar ook zoete ingrediënten als ca. 19.000 appels en 305.000 rozijntjes gebruikt in de bereiding van de smakelijke pannenkoeken. Over de geserveerde pannenkoeken zijn in totaal nog ruim 4.000 flessen stroop leeggegoten.

Het succes van Polles Keuken werd ook internationaal opgemerkt. Zo ontving Polles Keuken eind 2012 een Brass Ring Award in de categorie Food & Beverage. Deze internationale onderscheiding voor het meest innovatieve horecaconcept binnen de (attractie)parkenbranche werd toegekend door de IAAPA, de overkoepelende organisatie op het gebied van attractieparken wereldwijd.

Bron: Efteling

Kantoor en schoolKantoor en school