Efteling trekt in 2012 opnieuw recordaantal bezoekers

banieren60jrDe Efteling in Kaatsheuvel heeft voor het vierde jaar op rij meer dan 4 miljoen bezoekers binnen de poorten gehad. In 2012 ontving het attractiepark een recordaantal van ruim 4,2 miljoen gasten. Volgens de Efteling bevestigt dit haar positie in de top van Europese attractieparken. Het attractiepark in Kaatsheuvel denkt dat de introductie van de fonteinenshow Aquanura een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bezoekersaantallen.Investeren
Verder werd vorig jaar met de Kleren van de Keizer het 28e sprookje in het sprookjesbos geopend. “Investeren in deze tijden loont”, concludeert de Efteling donderdag. De omzet- en winstcijfers zijn nog niet bekend maar die zullen niet negatief zijn, voorspelt de woordvoerder op basis van de bezoekerscijfers.

De Efteling vierde afgelopen jaar de zestigste verjaardag. Voor 2013 staat een nieuwe parkshow op het programma die vanaf 30 april te zien is. Op geruchten over een nieuwe attractie in het Land van Laaf in 2014 gaat de Efteling niet in.

Hartenhof
Op zijn vroegst in 2015 staat de grootste en duurste attractie uit de geschiedenis van de Efteling gepland. Het gaat om Hartenhof, waarover het park eerder heeft gezegd dat het een zogeheten darkride wordt zoals de Droomvlucht en Fata Morgana. De kosten zijn eerder geraamd op 42,5 miljoen euro.

Bron: Omroep Brabant

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen