Zesentwintig nieuwe pins tijdens Efteling PinParadeDag

pinparadeOp de PinParadeDag van 17 februari zijn er maar liefst zesentwintig nieuwe pins uitgebracht. De pins die allemaal dezelfde vorm hebben tonen de welbekende “Eftelingse” letters van het alfabet, zoals die ook te vinden zijn op de eerste pagina’s van het jubileumboek “Zijn we d’r al”. Leuke bijkomstigheid is dat ze alleen blind gekocht kunnen worden in dichte zakjes.

De pins zitten per stuk verpakt in zwarte zakjes waardoor je niet kunt zien wat de inhoud is. Op deze manier wordt de ruilhandel voor verzamelaars flink gestimuleerd; velen zullen het alfabet graag compleet aan hun collectie toe willen voegen. Echter zijn er ook mensen die alleen hun naam willen gaan vormen, wat inhoudt dat de meest gebruikte klinkers zoals de A, de E en de I het snelst op zullen zijn. Echter zitten de pins momenteel zo goed gemixt in de dozen dat iedereen evenveel kans heeft op elke letter.

Op Marktplaats werden binnen enkele uren al de eerste complete collecties aangeboden waarbij vermeld werd dat sommige letters zeldzaam of zelfs al niet meer verkijgbaar zijn. Dat is onjuiste informatie, van elke letter zijn 750 exemplaren geproduceerd waardoor er voorlopig nog genoeg kans is op een compleet alfabet. De pins hebben tevens een EPP-nummer meegekregen, van 252 (A) t/m 277 (Z).

De zakjes kosten 3 Euro per stuk en zijn alleen verkrijgbaar in de Loetiek.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed