Vakjury Efteling Anton Pieck Prijs 2013

anton pieck prijsDit jaar organiseert de Efteling voor de zevende keer de Efteling Anton Pieck Prijs, een schrijfwedstrijd voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen. Scholen worden uitgedaagd een sprookjeslied te schrijven. De vakjury bestaat daarom uit ervaren zangers en jeugdig talent uit Nederland en België. Voor Nederland jureren zanger Nol Havens en zangtalent Bram Bos. Voor België beoordelen liedjesschrijver Arne Vanhaecke en jeugdig idool Laura Omloop. Deze juryleden worden bijgestaan door de heren Jan Melis en Olaf Vugts namens Stichting Natuurpark de Efteling en de Efteling. Bij het samenstellen van de vakjury is gekeken naar ervaring, leeftijd en inlevingsvermogen van de juryleden.

Efteling Anton Pieck Prijs 2013
Dit jaar luidt de opdracht: ‘Schrijf met je klas een Sprookjeslied’. Speciaal voor leerkrachten ontwikkelde de Efteling samen met de educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff gratis te downloaden lesmateriaal met handige adviezen. Naast tien geheel verzorgde schoolreizen zijn er ook geldprijzen: € 20.000 (1e prijs), € 10.000 (2e prijs) en € 5.000 (3e prijs). De helft van het bedrag moet worden besteed aan een goed doel op het gebied van natuurbehoud of milieuzorg. Nieuw is dat alle inzendingen online te zien en te horen zijn, en dat familie en vrienden straks mee kunnen stemmen op de tien genomineerde liedjes. De inzendingen moeten vóór 29 maart 2013 geüpload zijn op www.efteling.com/antonpieckprijs.

Vakjury
Nol Havens: succesvol zanger en liedjesschrijver van VOF de Kunst, bekend van o.a. Dikkertje Dap en de hit Suzanne, maar ook gepassioneerd artiest en fotograaf. Bram Bos: aanstormend jeugdig zangtalent dat zijn eigen liedjes schrijft, bekend van het Junior Songfestival 2011 en The Voice Kids 2012. Arne Vanhaecke: populair Vlaams multitalent, liedjesschrijver, zanger, gitarist, ukulelespeler, dichter en presentator van de kinderzender vtmKzoom. Laura Omloop: jeugdig idool uit Vlaanderen dat in 2009 Junior Eurosong won en intussen twee albums uitbracht met als resultaat een platina en een gouden award. Jan Melis is voorzitter van Stichting Natuurpark de Efteling, die in 1995 initiatiefnemer van de Efteling Anton Pieck Prijs was. Olaf Vugts is Lid van de Raad van Bestuur van de Efteling en Directeur Imagineering. De jury gaat zich buigen over de ingezonden sprookjesliedjes van de basisschoolklassen uit Nederland en Vlaanderen.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed