Open brief aan Bart de Boer

Beste Bart,

steamybartMet verbazing je tweets gelezen naar aanleiding van wat tips. Ik lees eigenlijk nauwelijks je twitterberichten, simpelweg omdat het eigenlijk nauwelijks zinnige informatie bevat. Maar wel leuk dat je aan interactie doet. Alleen jammer dat je op woensdag 13 februari 2013 helemaal de mist in ging met je ergernis dat fansites over de Efteling totaal geen aandacht hadden gegeven aan een wetenschappelijk onderzoek over de Efteling maar wel haantje de voorste zijn als er iets mis gaat in de Efteling of over een verkeerde kleur verf die voor een muurtje is gebruikt.

Dat is jouw mening. Dat mag. We hebben hier vrijheid van meningsuiting. Alleen lijkt het hier verdacht veel op tunnelvisie. Je denkt dat zodra een personeelslid een te harde scheet laat tijdens het werk dat dit meteen wereldnieuws is. Wellicht overdreven? Mwah, je reactie over het uitblijven van aandacht voor een onderzoek is dat ook en daarmee streek je een hoop mensen tegen de haren in.

Nou kunnen we terugschieten met verhalen over het slappe vreten in restaurant Het Witte Paard waarvoor men de hoofdprijs moet betalen terwijl de gaarkeuken van het Leger Des Heils nog haute cuisine is. Of het personeel dat het eetlepeltje diepvriesgroenten opschept met een manier die vergelijkbaar is met de eetzaal van een zwaar bewaakte gevangenis. Of de gore taaie friet bij de Smulpaap gebakken door een beginnende vakantiekracht die stijf staat van de stress. Of het prachtig aangeklede Raveleijn inclusief fantastische muziek wat dan weer wordt gecombineerd met een totaal onbegrijpelijk dom verhaal. Of de toevoeging van een Omroep Max achtige stem voor het nieuwste sprookje over een blote keizer. Maar weet je Bart…. dat doen we niet. Moddergooien is zo jaren 90 van de vorige eeuw. Nee, een wat scherpere blik zou helpen. Er waren een aantal sites die namelijk dat WC Eend onderzoek allang hadden gepubliceerd. Maar ja….. om nou alle sites te bezoeken. Wat een werk! Nee, alle fansites over een kam scheren werkt sneller.

Maar goed… we roepen de hulp in van Klaas Vaak en gooien er een paar ton zand over. Tenslotte besloot je zelf in je laatste tweet te vermelden dat je je weer zal gedragen. Prima, doen wij het ook. Tenslotte voelde ik me niet aangesproken, maar ik ergerde me wel op de manier hoe je collega fansites die tijd en moeite steken in het maken van een leuke en informatieve website schoffeerde. Gewoon toegeven…. “ik was een beetje dom” en je hebt de lachers weer op de hand. Einde verhaal klaar! Kunnen we weer mooi overgaan tot de orde van de dag.

Met vriendelijke groet,

Marcel
Efteling Fanzine

SpeelgoedSpeelgoed