Nieuwe bus-dienstregeling in Noord-Brabant

goed bezig busLET OP!! Dankzij de zoekmachine ben je op deze verouderde pagina gekomen over busvervoer van en naar de Efteling. Actuele info is te vinden op deze pdf pagina van de Efteling. Vanaf 6 januari wordt de bus-dienstregeling in Noord-Brabant gewijzigd. Daardoor verandert ook de regeling van het openbaar vervoer van en naar de Efteling. De lijnnummers van de bussen tussen de Efteling en Tilburg of Den Bosch zijn nu 300, 302, 303 en 304.

Stop-bussen en sneldiensten
Tussen Den Bosch en Tilburg blijven bussen 300 en 302 rijden, die beide stoppen bij de Efteling. Deze bussen stoppen nog bij verschillende haltes tussen de Efteling en het centraal station van Tilburg of Den Bosch. Lijn 302 rijdt alleen in de weekenden. Naast deze stop-bussen rijden er ook sneldiensten tussen Den Bosch en de Efteling (nr. 303) en tussen Tilburg en de Efteling (nr. 304).

Deze sneldiensten rijden op maandag t/m vrijdag alleen in de vakantieperiodes en in de weekenden altijd. Buiten de vakanties is de Efteling wel altijd doordeweeks te bereiken met bus 300. Bus 300 rijdt van maandag t/m vrijdag na 21:00 uur en in de weekenden niet. Reizigers kunnen dan gebruik maken van lijn 302.

Kijk voor een compleet overzicht van de wijzigingen, vervallen haltes en nieuwe buslijnen in de Langstaat (omgeving Waalwijk) in de flyer van goedbezigbus.nl.

Ritkaartjes
In Brabantse bussen wordt de OV-chipkaart gebruikt. In de bussen zijn wel ritkaartje te koop, die voor een enkele rit geldig zijn. Vanaf 2013 gaat de prijs van een ritkaartje bij Veolia omhoog van €3,- naar €3,50.

Bron: goedbezigbus.nl veolia.nl via vijfzintuigen.nl

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen