Eftelingcover van populaire nummer Kuikentje Piep verschijnt weer op YouTube

benjaminDe cover die de Efteling maakte van het razend populaire liedje Kuikentje Piep, Benjamin Bèèèèh, is enkele dagen na het verwijderen van het nummer weer op YouTube verschenen. Dit terwijl een Italiaanse productiemaatschappij de auteursrechten heeft geclaimd. De Efteling maakte vorige week een eigen versie van Kuikentje Piep, de Nederlandse vertaling van het Italiaanse nummer Il Pulcino Pio. In de aanstekelijke videoclip van Benjamin Bèèèèh komen bekende figuren uit het sprookjesbos voorbij, zoals de Grote Boze Wolf, Assepoester en Ezeltje Strek.

Auteursrechtenclaim Globo Records
Benjamin Bèèèèh werd binnen enkele dagen 80.000 keer bekeken, maar het nummer werd door YouTube verwijderd na een auteursrechtenclaim van Globo Records. Volgens de Efteling liggen de rechten echter niet bij het Italiaanse bedrijf.

Een woordvoerder van de Efteling laat weten dat het filmpje weer op YouTube moet worden gezet, maar dat ‘geen haast heeft’. Het nummer Benjamin Bèèèèh is deze keer niet door het attractiepark online gezet, maar door een particulier.

Bron: Omroep Brabant

Bol AlgemeenBol Algemeen