Sprookjesachtige onthulling Paul van Vliet Award in de Efteling

Ter gelegenheid van zijn 20 jarig jubileum als ambassadeur van UNICEF Nederland, ontving Paul van Vliet uit handen van Jan Bouke Wijbrandi, directeur UNICEF Nederland en Bart de Boer, voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling de eerste Paul van Vliet Award. Vanaf nu wordt die jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor kinderrechten. Als speciaal kado van de Efteling heeft Paul het nieuwste sprookje De nieuwe Kleren van de Keizer ingesproken. Vanaf vandaag is zijn stem te horen in het Sprookjesbos van de Efteling.

Paul van Vliet was verguld: “Wat bijzondere dag. Een award en een sprookje, wie kan dat nu zeggen. Ik doe het graag voor de kinderen van deze wereld, want als wij er niet voor zorgen wie dan wel?”

Bart de Boer: “De Efteling wil, namens alle gelukkige kinderen van Nederland, Paul van Vliet bedanken voor zijn inzet om kinderen, die niet in luxe omstandigheden leven, te helpen. Maar we zijn niet alleen mede-initiatiefnemer van deze award. We hebben, met het sprookje, ook nog een andere bijzondere manier gevonden om Paul te bedanken.”

Jan Bouke Wijbrandi: “Paul is al 20 jaar ontzettend belangrijk voor UNICEF Nederland. Hij is de stem, het gezicht en ook ons geweten. We bedanken hem voor zijn tomeloze inzet. De Paul van Vliet Award wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt op 20 november, de Dag voor de Rechten van het Kind.”

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed