Eerste cijfers Efteling YouTube kanaal bekend

youtubeBegin juni introduceerde de Efteling haar eigen YouTube kanaal, waar naast een breed scala aan archiefmateriaal en bestaande mediaproducties, ook iedere week een exclusief, actueel en interactief kijkje in de Wereld van de Efteling wordt gegeven. Door de introductie van deze kwaliteitscontent is het Efteling YouTube kanaal in slechts een half jaar tijd uitgegroeid tot een ‘belevingsportal’ en werden de filmpjes in 2012 bijna 2,9 miljoen keer bekeken.

Een eerste mijlpaal van het Efteling YouTube kanaal was de livestream van het 60e verjaardagsfeest van de Efteling op 31 mei jl., waarbij de wereldpremière van Aquanura bijna 95.000 kijkers op één dag trok. Een ander piekmoment is de flashmob video die medewerkers van de Efteling maakten, deze is inmiddels al zo’n 172.000 keer bekeken.

Inmiddels staan er zo’n 60 ‘videosnacks’ online; korte filmpjes vol beleving, humor en lef vanuit en over de Efteling. Deze worden gepresenteerd door Efteling YouTube presentator Benten.
De achterban die deze wekelijkse updates bekijkt is erg betrokken en positief over de videocontent. Naar het totale aantal video’s (ca. 130) is inmiddels al bijna 2.500.000 minuten gekeken.

Met dit speciale YouTube kanaal wordt enerzijds een nieuw soort relatie met Efteling-geïnteresseerd publiek geboden en anderzijds probeert de Efteling richting deze nieuwe doelgroep in te spelen op het veranderende kijkgedrag van de jeugd.

Meer weten over het Efteling YouTube kanaal? Bekijk het korte overzichtsfilmpje via: http://youtu.be/qFgMARVfz7A

Bron: Efteling

Kantoor en schoolKantoor en school