Nieuw in de Winter Efteling: De nieuwe Kleren van de Keizer

Van 8 november 2012 t/m 3 februari 2013 is het Winter Efteling. Twaalf weken lang hult het park zich in wintersferen met knisperende kampvuren, duizenden lichtjes en winterattracties als een schaatsbaan en een langlaufbaan. In het feeëriek verlichte Sprookjesbos is voor het eerst het sprookje ‘De nieuwe Kleren van de Keizer’ te bewonderen. De paleistuin en het theehuis van deze ijdele hoogheid zijn vlak bij de sprekende Sprookjesboom. Na zonsondergang zien bezoekers bij drie attracties Indrukwekkende Illusies: gevels komen krakend tot leven, maar niets is wat het lijkt… De winteravond wordt afgesloten met Aquanura, de grootste watershow van Europa, die in het donker op z’n mooist is. De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en in de weekenden en Kerstvakantie tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt Oud & Nieuw gevierd in de Winter Efteling.

Alleen tijdens de Winter Efteling
Speciaal tijdens de Winter Efteling zijn er de schaatsbaan in het overdekte IJspaleis, langlaufbaan ‘t Hijgend Hert en Kinder Winter Wonderland, met een echte sneeuwglijbaan. Behalve de waterattracties De Vliegende Hollander en de Piraña zijn bijna alle attracties geopend. Joris en de Draak, de Python, de Schipschommel, de Bobbaan en de T-Fordjes zijn geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

De nieuwe Kleren van de Keizer
Een hooggeplaatst, zeer ijdel persoon neemt zijn intrek in het Sprookjesbos. Een nieuw sprookje wordt onthuld achter de hekken van de paleistuin: De nieuwe Kleren van de Keizer. Met de komst van De nieuwe Kleren van de Keizer, vlak bij de sprekende Sprookjesboom, telt het Sprookjesbos 28 sprookjes.

Oud & Nieuw
Dit jaar wordt Oud & Nieuw gevierd in de vorm van een bijzonder evenement, het sprookjesachtig Oud & Nieuw feest. Hiervoor zijn speciale kaarten beschikbaar, die vanaf 19.00 uur toegang tot het park geven, ook mogelijk in combinatie met horeca arrangementen. De attracties blijven open tot middernacht, en vanaf 19.00 uur er zijn op diverse pleinen live optredens. Om middernacht wordt het nieuwe jaar op feestelijke wijze ingeluid met een spetterende vuurwerkshow en een glas bubbels.

Aquanura
De vier kikkers van de watershow Aquanura veranderen de Vonderplas twaalf minuten lang in een muzikaal schouwspel. Ondersteund door herkenbare Efteling-melodieën en zo’n 200 fonteinen komen sprookjes als De Indische waterlelies, maar ook attracties als het Spookslot, Raveleijn en Droomvlucht tot leven. De kleurenpracht van Aquanura is tegen de gitzwarte hemel op z’n allermooist.

Indrukwekkende illusies met 3D video mapping
Vanaf het schemeruur krijgen drie attracties waar grimmige geesten huizen een andere gedaante. Uit de gevel van het Spookslot ontsnappen een paar inwoners en bij De Vliegende Hollander zien bezoekers nu aan de buitenkant het eeuwig dolende spookschip. Bij Villa Volta komt de gevel krakend tot leven, totdat de vervloeking van haar bewoner erdoorheen naar buiten breekt…

Openingsdagen en tijden Winter Efteling
– donderdag 8 november 2012 t/m zondag 3 februari 2013
– doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur
– weekenden en Kerstvakantie (22 dec t/m 6 jan.): 11.00-20.00 uur
– Oudejaarsdag 31 december 2013: 11.00-18.00 en
– Oud & Nieuw feest: 19.00-01.00 attracties tot 00.00 uur

Meer informatie is te vinden onder www.efteling.com/winterefteling

Aanbiedingen bij webshops