Efteling-watershow Aquanura internationaal bekroond

De Efteling is dinsdagavond in de Verenigde Staten uitgeroepen tot winnaar van een THEA Award for Outstanding Achievement. Het attractiepark ontvangt deze prijs voor de watershow Aquanura, die op 31 mei werd geopend ter ere van het 60-jarig bestaan van het park. De prestigieuze prijs voor kwalitatief hoogstaande en innovatieve projecten in (attractie)parken wordt één keer per jaar uitgereikt door de TEA (Themed Entertainment Association), de organisatie waarin de ontwerpers en ontwikkelaars van attracties en themalocaties wereldwijd zijn verenigd. De officiële overhandiging vindt in april 2013 plaats in Anaheim, Californië.

Vertegenwoordigers uit de entertainmentbranche zijn deze week samen in Orlando (Florida) voor de jaarlijkse bijeenkomst van de IAAPA, de overkoepelende organisatie van (attractie)parken. Bart de Boer (Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling) reageerde vanuit de Verenigde Staten enthousiast op het bericht: “We hebben afgelopen maanden veel enthousiaste reacties van onze gasten gekregen over Aquanura, maar deze onderscheiding van onze vakgenoten is écht een kroon op ons werk!”.

De jury roemt in haar juryrapport de wijze waarop de Efteling met hoogstaande technologie een prachtig spektakel van bijna kunstzinnige schoonheid brengt, waarin herkenbare verhalen tot leven komen.

Thea Awards
De Efteling ontving twee keer eerder een THEA Award. In 1997 werd de attractie Villa Volta bekroond met een THEA Award for Outstanding Achievement omdat deze gethematiseerde attractie in concept en technische uitvoering vernieuwend was. In 2004 werd de Efteling uitgeroepen tot winnaar van de THEA Classic Award voor het feit dat het park al meer dan vijftig jaar succesvol is.

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed