Weerwolfnachtbaan nieuwste Dolfje Weerwolfje boek

Op 24 september verschijnt het nieuwste boek over Dolfje Weerwolfje: Weerwolfnachtbaan. Het boek, geschreven door Paul van Loon, speelt zich af in de Efteling. Dit is de tweede keer dat er een samenwerking tussen Van Loon en de Efteling ontstaat. In 2011 verscheen zijn boek Raveleijn tegelijk met de gelijknamige parkshow in het attractiepark. Raveleijn werd gekozen tot Bruna Jeugdboek van het Jaar en kreeg de Pluim van de Kinderjury.

In Weerwolfnachtbaan gaan Dolfje en Noura op schoolreisje naar de Efteling. Terug bij school blijkt Noura verdwenen. Hoe kan dat? Dolfje wil meteen terug naar de Efteling. Samen met opa weerwolf, Leo en Timmie. Hij moet Noura vinden! In de Efteling komen bij volle maan vreemde wezens tot leven. Bovendien is er een gevaarlijke samenzwering… Wat betekent de Nacht van de Macht van Acht? En wat willen al die heksen?

Paul van Loon & Dolfje Weerwolfje
Weerwolfnachtbaan is het nieuwste avontuur dat Paul van Loon over Dolfje Weerwolfje schreef. Er werden een film en twee musicals gemaakt en zes keer per jaar verschijnt het Dolfje Weerwolfje tijdschrift. Ook is er een spel voor de iPad verkrijgbaar: de Dolfje Game. In 2011 werd Dolfje Weerwolfje door de Nederlandse kinderen uitgeroepen tot grootste kinderboekenheld van Nederland. Paul van Loon won met zijn boeken tien keer de Kinderjury.

De Efteling
De Efteling staat al 60 jaar bekend om het vertellen van sprookjes en verhalen. Natuurlijk in het Sprookjesbos, maar ook in attracties als De Vliegende Hollander en Raveleijn en buiten het park in de vorm van boeken en mediaproducties. Ook bij Paul van Loon staan verhalen centraal en een volgende stap in de samenwerking met de Efteling is daarom heel logisch. Het is dan ook niet gek dat juist in de magische omgeving van het Sprookjesbos, Paul van Loon inspiratie kreeg voor een nieuw Dolfje-verhaal. Want in de Efteling bestaan sprookjes echt…

Bron: Efteling

SpeelgoedSpeelgoed